Hasán lévő vékony zsírréteget fogja meg két kezével egy csíkos alsóneműt viselő nő.

Sokszor mondjuk tévesen, hogy az információ korában élünk. Az információcsere olyan gyorsan és változatos formákban zajlik, hogy sokszor nehéz követni. Az információáradat számos előnye közül az egyik azonban az, hogy rengeteget megtudhatunk az emberi testről. A hasi elhízás a gyakran emlegetett témák egyike, a magyar lakosság mintegy 27%-a szenved ebben a megbetegedésben.

A hasi zsírpárnáknak számos okozója van. A túlzott koleszterolbevitelnek köszönhetően például a szervezet nem képes elégetni a tápanyagot, és ezért energiává változtatja. A koleszteroltöbblet később zsírrá alakul, és a hasban raktározódik. A túlzott ételfogyasztás is hasi zsírpárnákat okoz, különösen, ha nem válogatjuk meg, mit eszünk. Napjaink időhiányban szenvedő nemzedéke különösen nehéz helyzetben van, hiszen rohanás közepette gyakran választ gyorséttermi fogásokat gondosan elkészített ételek helyett. Genetikai okai is lehetnek a hasi elhízásnak. Pajzsmirigy-rendellenesség esetén a test anyagcseréje sem működik optimálisan, és ez okozza a problémát.

A hasi zsírpárnák megszüntetésének hatékony módja a rendszeres testmozgás. A zsírfelgyülemlés egyik oka a rossz anyagcsere, ezért mindenképpen érdemes edzéssel segíteni a problémán. Szerencsére egyre több ember ismeri fel ennek fontosságát.

Felüléseket nők és férfiak egyaránt végezhetnek, melyek nagyon hatékonyan csökkentik a hasi zsírpárnákat. Sokan időhiányra hivatkoznak, de reggelente 20 felülés munkába menet előtt már jelentősen hozzájárul a zsírpárnák csökkentéséhez. Ha valaki eljut a felismerésig, hogy a problémát a zsírfelhalmozódás okozza, bizonyára hajlandó lesz időt szánni edzésre is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*