Lábfürdőt vesz egy gondosan pedikűrözött, francia lakkozással ellátott lábú hölgy, kezében körömkefe.

Természetesen a lábainkat nemcsak a meleg évszakban kell és szükséges ápolni, hanem az év minden napján fontos, hogy nagy gondot fordítsunk lábunk tisztán tartására és higiéniájára. Gondolom, nem kell külön hangsúlyoznom, hogy nyáron ez azért is különösön fontos, hiszen ekkor már mindenki előtt nyilvánvalóvá válik, hogy mennyire fontos számunkra ez a testrészünk. Hiszen ilyenkor előkerülnek a könnyű szandálok, a papucsok és a nyári cipellők, hiszen strandra járunk, sokat sétálgatunk, de a munkába vagy éppen egy buliba, vagy esküvőre sem zárt cipőben fogunk megjelenni, amikor odakint hőség és kánikula van.

Mit lehet tenni, hogy szépek legyenek a lábaink, vagyis ápolt legyen a lábunk, a lábfejünk és a körmeink? Nyilván mindenkinek tudnia kell, hogyan érzi jól magát, de azt hiszem, kevés emberrel kellene csak vitatkoznom, ha azt mondom, hogy a női lábak csak csupaszon lehetnek szépek. Nem is ismerek olyan férfit, akinek tetszene a szőrös női láb, persze ettől függetlenül még létezhetnek ilyen hímnemű lények. Tehát fontos, hogy hetente vagy kéthetente szőrtelenítsd a lábaidat. Ezt megteheted gyantával, különféle krémekkel vagy éppen epilátorral. Szőrtelenítés után mindig használj valamilyen olajat vagy nyugtató krémet bőröd megnyugtatására.

Rendszeres időközönként vegyél egy frissítő lábfürdőt. Ha izzadós vagy, akkor tegyél a lábáztató vízbe gyógynövényfőzetet. Erre talán az egyik legjobb az orvosi zsálya, de a szódabikarbóna és az ecet is kiválóan fertőtlenít és szagtalanít. Ha valamilyen gombás fertőzésed van, akkor feltétlenül menj el bőrgyógyászhoz, mert ez kezelés nélkül nem fog elmúlni, és strandra és hasonló helyekre sem célszerű ebben az állapotban elmenned. Hiszen amellett, hogy nagyon ciki, még veszélyes is, hiszen mások is megfertőződhetnek.

Amennyiben a körmeiddel is gondok van, ezt is jobb, ha megmutatod szakembernek, mert például a körömgomba könnyen átterjedhet egyik körmödről a másikra, ami csak még nehezebbé teszi majd a gyógyulást. Amikor a körmeidet vágod, akkor mindig egyenesre vágd és a sarkait ne vágd ki, mert ez fájdalmas körömbenövést eredményez. Még egy családon belül se használjátok ugyanazt a manikűr- és pedikűrkészletet, jó, ha mindenkinek van egy, hiszen ez a leghigiénikusabb megoldás. Fertőzést akkor is könnyen elkaphatsz, ha nem ápolod megfelelően a körömágybőrödet. Ezt a lábáztatást követően egy erre alkalmas eszköz segítségével kicsit nyomogasd vissza. A pedikűrözés utolsó fázisa a körömreszelés legyen, amely megakadályozza a körmök berepedezését.

Ha bőrkeményedésed van, akkor használj egy erre a célra alkalmas bőrpuhító krémet, de ma már lehet kapni bőrkeményedést eltávolító eszközöket, készülékeket, és vannak már nagyon pompás sarok- és talpreszelők is. Sokkal szebb egy sima és bőrkeményedés nélküli láb, mint egy olyan, amely tele van repedésekkel és kemény, netalántán megsárgult bőrkeményedésekkel. Az ápolt láb nagyon lényeges, ha rendszeresen ápolod és ügyelsz annak higiéniájára, akkor nem kell senki előtt sem szégyenkezned. Szerintem nincs annál kiábrándítóbb, amikor valaki tökéletesen ügyel a megjelenésére, csak éppen a lábaival nem foglalkozik. Márpedig a lábunk, lábfejünk tisztasága és higiéniája is fontos ,és persze a cipő vagy szandál állapota is egyfajta képet ad annak gazdájáról, tulajdonosáról. Az is vicces, amikor valaki papucsban sétálgat a nyári napsütésben, de látszik, hogy egész héten zárt cipőben vagy zokniban van, így a lábfeje hófehéren virít a többi testrészéhez képest. Soha ne felejtsd el, hogy napozáskor a lábfejedet is gondosan be kell kenni naptejjel, hiszen nemcsak az arcunk vagy a hátunk, hanem ezen testrészünk is könnyedén leéghet.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*