Működésben lévő ultrahangos aroma diffúzor egy modern lakás nappalijának asztalán.

Az illóolajokba a természet ereje van belesűrítve. Nagyon hasznosak lehetnek akár a bőrproblémák megszüntetésében, akár légzési nehézségek orvoslásában vagy az izomfájdalmak gyógyításában. Persze ennyiben nem merül ki az illóolajok haszna, hiszen sok más egészségügyi probléma megoldásában is segítséget nyújtanak.

Teafa-illóolaj

Manapság az egyik legnépszerűbb illóolaj a teafa-illóolaj. Kissé kesernyés illatáról egyből fel lehet ismerni. Nemcsak a szépségápolásban, hanem a takarításban, pontosabban a fertőtlenítésben vehetjük nagy hasznát.

A teafaolaj nagyon előnyös lehet a különféle bőrproblémák orvoslásában. Ennek az a magyarázata, hogy ez az esszenciális olaj antibakteriális vírus- és gombaölő hatással is rendelkezik. Ha tüdőproblémánk vagy arcüreggyulladásunk van, akkor a gőzölés sokat segíthet. A vízbe előzőleg cseppents néhány csepp teafaolajat is. Komoly tüdőbetegségnél kérdezd meg kezelőorvosodat a teafaolaj használata előtt.

A teafaolaj a láb- és körömgomba kezelésében is verhetetlen. A legjobb, ha valamilyen más olajjal keverve cseppentesz a problémás bőrterületre vagy körömre, mert a bőrrel érintkezve irritációt okozhat.

Eukaliptusz-illóolaj

Az eukaliptusz-illóolaj is nagyon hatékony a vírusok és a baktériumok elleni harcban. Az eukaliptusz illóolaját is bele lehet cseppenteni a vízbe, amikor gőzölünk. Az aromaterápia ilyen módja hatékony lehet nátha, influenza és megfázás esetén. Ilyenkor az esti fürdővízbe is cseppenthetünk belőle, hiszen ily módon is elősegíti a gyógyulást.

Rozmaring-illóolaj

A rozmaring-illóolaj elsősorban a memória és a koncentráció fokozásában játszik kiemelkedő szerepet.

Masszázsolajba is keverhetünk ebből az illóolajból, mivel segíti a fáradt végtagok ellazulását. Az izmoknak és a fájdalmas végtagoknak úgy is hasznára lehet, ha egy kevés tengeri sóhoz keverünk néhány csepp rozmaring-illóolajat és vagy a lábáztató vízhez adagoljuk, vagy az esti fürdővízbe is tehetünk belőle. Hatására sokkal könnyebben el fogunk aludni, ugyanis az izmok ellazulnak, a fájdalom megszűnik.

Levendula-illóolaj

A teafa-illóolaj mellett a levendula-illóolaj is nagyon népszerű. Ez az illóolaj a nyugtató hatásáról ismeretes. A levendula-illóolajjal történő inhalálás nemcsak a szorongás oldását támogatja meg, hanem jobb alvást is képes biztosítani.

A levendula-illóolajból csepegtess néhány cseppet a tenyeredbe, majd masszírozd meg óvatosan a homlokodat. A feszültségnek néhány perc múlva nyoma sem lesz.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*