Gyümölcs- és zöldségdarabokkal megrakott vizes kulacs nyári edzésekhez.

Itt a forró nyár, napról napra egyre melegebb van, és mi egyre csak izzadunk az edzések alatt is. Azonban ilyenkor nyáron rengeteg olyan táplálék áll a rendelkezésünkre, amelyek üzemanyagként szolgálhatnak szervezetünk számára, hogy minél jobb legyen a teljesítményünk és minél jobban menjen az edzés.

Nyáron jellemző, hogy sokszor van melegünk. Edzés közben ez az érzés pedig fokozottabban érvényes. Mi lenne, ha azt mondanám, hogy vannak olyan táplálékok, amelyek kicsit lecsökkentik bennünk ezt a “majd megsülök” érzést? Bizonyára te is örülnél ennek, hiszen ha melegünk van, akkor kevesebb az energiánk és az edzésünk sem lesz olyan hatékony, mint ahogyan azt szeretnénk.

A friss görögdinnye az egyik legjobb nyári gyümölcsünk, hiszen 92 százalékos víztartalmú és emellett nagyon hűsítő és frissítő hatásokkal is rendelkezik. A verejtékezéssel csökken szervezetünkben a káliumszint, viszont a görögdinnye tartalmaz káliumot és így megakadályozza, hogy az edzést követően izomlázzal küszködjünk. A görögdinnye kiváló forrása a likopinnak, amely egy kitűnő antioxidáns. Ez az antioxidáns vegyület megakadályozza a fizikai terhelés által kiváltott gyulladás létrejöttét.

Az uborka és a jégsaláta nem csupán magas víztartalommal bírnak, de ez a két zöldség a legjobb üzemanyagot is jelentheti számunkra a nyári edzések szempontjából.

Néha megengedett egy kevés kávét és teát inni. Nyáron lehetőleg jeges kávét és jeges teát fogyassz, de szigorúan csak edzés előtt két órával. Igaz, hogy ezek az italok tartalmaznak koffeint, de ha nem viszed túlzásba, akkor a koffein még serkentőleg is hathat rád, ugyanis fokozza a sportteljesítményt.

Nyilvánvaló, hogy a legjobban a víz hidratál, de nem lehet mindig csak vizet inni. Nyáron akár még az edzésre is készíthetsz különleges itókákat és ezek elkészítése nem is olyan bonyolult. Válogass kedvedre a kedvenc nyári gyümölcseidből, amelyeket vágj kisebb kockákra. Ez lehet az ananász, a mangó, a sárgadinnye, a málna vagy éppen a barack. Egy nagyobb szájú üvegbe dobáld bele a gyümölcsdarabkákat, majd öntsd tele az üveget vízzel. Szórhatsz bele némi mentalevelet is, az üveg száját pedig díszítsd egy szelet lime-mal. Ezzel el is készült a saját magad készítette sportitalod, amelyet az edzés alatt kedvedre kortyolgathatsz.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*