Hot Iron gyakorlatait végző fiatal nő súlyzóval a hátán egy tükrös edzőteremben.

A Hot Iron egy olyan edzésprogram, amelyet több szakértőből álló csoport dolgozott ki. A szakértő csapat tagjai között szerepel többek között sportorvos, természetgyógyász, pszichológus, testnevelő pedagógus és súlyemelő. Ez az edzésmódszer először Németországban indult el hódító útjára, majd egyre nagyobb teret hódított Amerikában és Európában is.

A Hot Iron edzésformát csoportban végezheted súlyzós rudakkal és súlyzókkal, amely tökéletes izomfejlesztést és zsírégetést tesz lehetővé megfelelő táplálkozással kombinálva. Az edzéseken végrehajtandó gyakorlatokat egy szakképzett instruktor irányítja.

A Hot Iron edzés különböző fokozatokat foglal magába: hátprogram, Hot Iron 1, Hot Iron 2 és Hot Iron Cross. A hátprogramot nulladik lépcsőfoknak lehet tekinteni, ugyanis ebben a fázisban még csak az izmok erősítése történik meg. Az erősítő edzések elsősorban a hát izmaira fókuszálnak, de a megfelelő tartást is elősegítik. A hátprogram után következik a Hot Iron 1, amely során kisebb súlyokkal, nagy ismétlésszámokkal szükséges ahhoz dolgozni, hogy átléphess a kettes szintre. A Hot Iron 1 fokozatában erősödik meg a gerincmerevítő izomzat és fejlődik az állóképesség, amely lehetővé teszi a következő fázisban a nagyobb súlyokkal történő gyakorlatok szakszerű végrehajtását. A Hot Iron 2, azaz a második lépcsőfok egy haladó edzésfajtának is felfogható, ahol az eredmények is egyre látványosabbak, ugyanis egyre feszesebb izomzattal fogsz rendelkezni és egyre több kalóriát lesz képes a szervezeted elégetni. Végül az utolsó szakasz a Hot Iron Cross, amely egy erő- és állóképességi edzésnek is tekinthető. Itt a nagyobb súlyokkal, kis ismétlésszámokkal végzett feladatok kerülnek fókuszba. Ebben a szakaszban a leghatékonyabb a testzsír csökkenése, és az izomzat is egyre feszesebbé válik. Ennek a két pozitív hatásnak elsősorban a nők örvendezhetnek, hiszen a Hot Iron edzés nem csupán széppé és tónusossá varázsolja az izomzatukat, hanem szálkásít is és a zsírpárnáktól is hatékonyan képes megszabadítani. Mindemellett a kondíció is javuláson megy keresztül és még a lelki harmóniát is elérhetik a Hot Iront végzők, hiszen közösségben lehetnek és az izzasztó gyakorlatokat a zene ritmusára végezhetik, márpedig a muzsikának igencsak jó hatása van a lélekre.

A Hot Iron nem pusztán abban segít, hogy formás és csinos legyél, hanem szakaszosságával arra is odafigyel, hogy ne szenvedj semmilyen sportsérülést és a szervezeted hozzászokjon a rendszeres edzésekhez. Ezáltal elkerülhetővé válik, hogy meghúzd az izmaidat. Mivel az eredmények sem az alapozó szakaszban fognak jelentkezni, így kitartásra ösztönöz, ami elősegíti, hogy a program minden egyes szakaszát végigcsináld és élvezd is azt. Másik nagy előnye, hogy a Hot Iron edzésprogram soha nem válik unalmassá, hiszen az edzésprogram a hozzáértők kitartó munkájának köszönhetően folyamatosan bővül és színesedik. Az edzés gyakorlatain a zeneszámokon is állandóan változtatnak, hogy még azok számára se váljon monotonná és egyhangúvá, akik hosszú idő óta ezzel az edzésprogrammal fejlesztik a kondíciójukat és az izomzatukat.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*