Heroin kiskanálban, mellette fecskendő.

A lila köd fogságában című filmet Eric Laneuville, a forgatókönyvet pedig Mimi Schmir írta. Ez a film nagyszerűen lefesti, hogy egy jómódú családból származó ember is mennyire képes lecsúszni és elveszíteni a lába alól a talajt, ha a heroin fogságába kerül. Jonathan Jackson kitűnően játssza a rá osztott tinédzserfiú szerepét.

A film egy édesanyáról (JoBeth Williams), annak fiáról (Jonathan Jackson), a saját és az egymás elleni küzdelmükről, harcukról szól. Max imádja a jégkorongot, azonban édesanyja művészeti pályára szánja. Pedig Max remekel ebben a sportban, és a siker – mint minden fiatal sportolót – teljesen elvarázsolja és imádja, hogy a közönség is elismeri a játékát és a tehetségét.

Max nem akarja édesanyja akarát elfogadni és teljesíteni. Már csak azért sem, mert nem az anyja álmát akarja megvalósítani, aki maga is művész szeretett volna lenni annak idején. Az anya viszont nem ad teret a fiának, nem érdekli, hogy Max mire vágyik, sőt egyre inkább rátelepszik és a fiú idegeire kezd menni. Pedig Max többször is próbálja az anyjának elmagyarázni, hogy ő nem szeretne művész lenni, hiszen őt a sport érdekli.

Max hamarosan megismerkedik Mollyval, aki nem csupán a bulikba cipeli el a fiút, hanem a drogok kegyetlen világába is bevezeti. Max számára nincs megállás, egyre lejjebb és lejjebb csúszik. Az iskolában egyre rosszabbul teljesít, a csapatból is kiteszik, ráadásul még a barátai is elfordulnak tőle. Maxre a kábítószer is negatívan hat pszichésen. Végül Mollyval is tönkremegy a kapcsolata, ezért Max úgy dönt, hogy megszökik ebből a világból, elmenekül a saját élete elől.

Az apja is a keresésére indul, és minden eszközt bevet annak érdekében, hogy segítő kezet nyújtson a gyermekének. Közben Molly is meghal heroin-túladagolásban, amely Max számára egy jó indok, hogy végleg maga mögött hagyja a drogok kegyetlen világát.

Maxre úgy tekintetett az édesanyja, mint a világ legjobb gyermekére, a fiú mégis nyomasztónak találta az anyja szerető és féltő gondoskodását. Az egyik oka ez volt, hogy végül a drogok kábító és csábító világát választotta. Minden szülőnek érdemes ezt a filmet megtekinteni, amely azt mutatja be, hogy sokszor még egy olyan egyszerű életesemény is a drogok világába taszíthat egy fiatalt, amivel a szülő csak a gyermek életét szeretné egyengetni és egy jobb irányba terelni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*