Oszteopata páciense gerincét masszírozza.

Az oszteopátia során az oszteopata manuális technikát alkalmaz különféle masszázstechnikákkal ötvözve. Ezzel a módszerrel csontokat, ízületeket, kötőszöveteket és izmokat kezel, ezzel is javítva a mozgatórendszer működését. A kezelés az egész mozgatórendszerre koncentrál, azonban különös gondot fordít az emberi gerincre. Ennek a módszernek a kidolgozója dr. Andrew Taylor Still, aki a 19. század második felében arra jött rá, hogy az emberi mozgatórendszernek igen fontos feladata van, hiszen ez védi és tartja az összes szervünket. A mozgatórendszernek pedig jól kell ahhoz működnie, hogy például az agy vagy a testszövetek egészségesek maradjanak, illetve az emésztőrendszer, a nyirokrendszer vagy éppen a vérkeringés is jól funkcionáljon.

A legtöbb egészségügyi panaszt a csont- vagy az izomrendszer nem megfelelő működése okozza, amely sok minden miatt kialakulhat. Például okozhatja a helytelen életmód, vagyis az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, de oka lehet egy-egy sérülés és a helytelen testtartás is. Az oszteopata által alkalmazott technika képes helyreállítani az egész szervezet egészségét, miután megszüntette a vázrendszerben keletkező feszültséget.

Az oszteopátia nagyon hatékonyan képes orvosolni a nyakfájást, a porckorongsérvet, a krónikus izomfeszülést vagy éppen az isiászt. Azonban az oszteopata nem vállalja a kezelést, ha a betegnek csigolyagyulladása vagy daganatos megbetegedése van.

Az oszteopátiával gyógyítható még többek között az olyan csontbetegség, amely ízületi gyulladással jár együtt. Hatékonyan kezelhető ezzel a módszerrel az asztma, a migrén, a menstruáció előtt jelentkező tünetegyüttes, a PMS, vagy az izomfeszülés miatt kialakult fejfájás. Olyan személyeken is képes segíteni, akik az életmódjuk miatt gyakran szenvednek el különféle sportsérüléseket vagy munkájukból adódóan sokat telefonálnak, sokat ülnek a számítógép előtt vagy sokat vezetnek.

Az oszteopata részletes anamnézist készít, majd néhány vizsgálatot is elvégezhet a páciensen. Azaz megmérheti a vérnyomását, a reflexeit, de még röntgenvizsgálatra, vérvételre és vizeletvizsgálatra is elküldheti. Hiszen az oszteopatának olyan szakképzettsége van, amely feljogosítja a neurológiai, az ortopédiai és a vérkeringéssel kapcsolatos vizsgálatok elvégzésére.

A kezelés lehet, hogy csak fél órát vesz igénybe, de az is lehet, hogy ennél tovább tart. Több kezelésre is szükség lehet, hogy a páciens hamarosan gyógyultnak mondhassa magát. Az oszteopata egyéb életmódbeli tanácsokat is adhat a kezelt személynek, hogy a gyógyulása minél hamarabb bekövetkezzen.

1 hozzászólás

  1. Thanks Dr. Fitnesz. AOK, and I appreciate the tweet!

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*