Hátmasszázst kap egy fiatal nő.

A masszázst egyes kultúrákban már több ezer éve használják a betegségek megelőzésére és azok gyógyítására. A masszázs során alkalmazott fogások a sejtek és szövetek működésére vannak pozitív hatással. A masszírozó mozdulatok a bőrt, az izmokat és a vérkeringést frissítik fel, de nem csupán ezekre gyakorolnak jótékony hatást, hanem az idegrendszerre is kedvezően hatnak. Manapság sok ember él stresszes életmódot, melynek következtében izmaik megfeszülnek. A masszázs azonban nemcsak az izmokat képes ellazítani, hanem az emberi szervezetet is megnyugtatja, vagyis egy olyan dimenzióba repíthet bárkit, ahol a teste elernyedhet, a lelke megpihenhet, a szelleme kikapcsolhat. Egy gyógyító masszázst követően pedig újult erővel, teli energiával és életerővel lehet folytatni az addig megszokott életünket, de nem fáradtan, hanem kirobbanó formában, mivel a masszázs a fizikai és a szellemi teljesítőképességet is növelni képes.

A masszázsnak ezernyi jótékony hatása van az emberi szervezetre. Hatására felgyorsul a sejtek anyagcseréje és felélénkül a nyirokkeringés. A masszázsnak abban is nagy szerepe van, hogy a szervezetünkben felhalmozódott méreg- és salakanyagok gyorsabban és hatékonyabban legyenek képesek kiürülni a szervezetünkből. Masszázs hatására nő a szervezet oxigénellátottsága, amely nem csupán a vérnyomást és a pulzust képes kordában tartani, hanem még a légzést is képes szabályozni.

Masszázs alatt az izmok ellazulnak ugyan, de az izmokban jelentkező fájdalom is megszűnik, illetve megnő azok teljesítőképessége. Masszázs hatására az izmok gyorsabban regenerálódnak, talán ezért is veszik igénybe ezt a szolgáltatást a sportolók és a rendszeresen edzők többsége.

A masszírozó mozdulatok nem csupán az izmokra, hanem a bőrre is jó hatással vannak, mivel a gyúró, lapogató mozdulatok hatására megemelkedik a bőr hőmérséklete és vérbőség jön létre. A kötőszövet életműködése felélénkül, a sejtek, rostok szinte újjászületnek, amely a bőrt feszesebbé és rugalmasabbá varázsolja. A masszázs lecsillapítja az idegeket, éppen ezért a nyugodt és pihentető alvást is biztosítani képes.

Kiknek tanácsos rendszeresen masszázsra járni? Bárkinek, viszont vannak olyan betegséggel küzdő emberek, akiknek kifejezetten javasolt, hogy alaposan átmasszíroztassák fáradt, fájdalmas végtagjaikat. A masszázs tehát előnyös lehet a mozgásszervi betegeknek, de a rehabilitáció részeként is hasznos lehet számukra. Javára válhat a légúti betegségben szenvedőknek, akik keringési vagy anyagcserezavarban szenvednek, de jól jöhetnek a gyúró, simogató, dörzsölő mozdulatok az idegrendszeri panaszokkal küzdőknek vagy éppen a sportolóknak.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*