Haspadon hanyattfekvésben tricepszgyakorlatokat végez 20 kg-val egy szőke női testépítő bakancsban, rövidnadrágban és egy pici topban.

Manapság már nem kizárólag a férfiak sportja a testépítés. A női testépítés hatékony alakformáló és súlycsökkentő sport. Hatékony, egyénre szabott edzésprogram esetén nem lesz belőled női izomkolosszus. Sokan ettől való félelmükben nem választják ezt a sportot, pedig nagyszerűen formálja a testet, ha jól összeállított az edzésprogram. Irigylésre méltó alakod lehet tőle.

A testépítés a hetvenes évektől kezdve örvend egyre nagyobb népszerűségnek Arnold Schwarzenegger Acélizom (Pumping Iron) című filmjének bemutatása óta. Ebben az időszakban kezdett hódítani a feminista mozgalom is. A nők felszólaltak jogaikért, egyszer csak jogot formáltak a jellemzően férfias elfoglaltságokra, így a testépítésre is.

A női testépítők két kategóriába sorolhatók: az egyik az egészséges életmód, a másik a versenysport jegyében edzők csoportja. Az edzés bármely fajtája egészséges természetesen, a versenysport azonban más hozzáállást kíván.

Sok nő azért nem választja a testépítést, mert nem szeretne férfias izmokat, hatalmas vállakat és eltúlzott vádlikat. A nők azonban eleve nem termelnek annyi tesztoszteront, mint a férfiak, így az izmaik sem tudnak úgy fejlődni.

A női testépítés lényege az izmok formálása és erősítése, nem az izomtömeg növelése. Utóbbi is előfordulhat, ha valaki tiltott anyagokat, például szteroidokat használ. A hobbi jellegű, egészségmegóvás érdekében végzett testedzés feszes, formás alakot eredményez, amely büszkeségre ad okot.

Sokan úgy vélik, a női test alapvetően is egyfajta műalkotás, a hétköznapok terhe alatt azonban különösen a nők lába alól könnyen kicsúszhat a talaj ilyen értelemben. Ugyanakkor az ő megjelenésükkel szemben támasztott elvárások sokkal magasabbak, mint a férfiak esetén. A női test azonban sokféle lehet, ahogy a személyiség is.

A testépítés növeli az önbizalmat, hozzájárul a közérzetet és a megjelenés javulásához. A sport népszerűségének terjedésével egyre többen tartják kifejezetten vonzónak a női testépítők jól megformált, feszes izomzatát. Az egészségre való törekvésnek pedig elsődleges szempontnak kell lennie. A testépítés jó választás ebben a tekintetben is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*