Haspadon a nyak izmainak edzése súly segítségével.

A testépítőknek nagyon fontos lenne, hogy a nyakukat is edzésben tartsák, mert a súlyok emeléséhez edzett és erős nyakra van szükség. De az egészség miatt is szükség is van ennek a testrésznek a megfelelő edzésére, és esztétikailag is jobban néz ki egy olyan testépítő, akinek nem csak a tricepsze vagy a bicepsze duzzad az izmoktól. Vannak gyakorlatok, amelyek nyújtják, erősítik a nyak izmait, vagyis a nyak elején, hátulján és oldalán található izmot alaposan megdolgoztatják és formába hozzák. Mint minden edzésnél, a nyakgyakorlatok végzése előtt és után is szükség lesz bemelegítésre és nyújtásra.

Az egyik ilyen gyakorlathoz nincs más dolgod, minthogy oldalra fordítsd a fejed, mint amikor a vállad mögé nézel. Ismételd meg tízszer ezt a mozdulatsort, majd pihenj egy kicsit, és jöhet a következő menet.

A másik gyakorlathoz szükséged lesz egy padra. Feküdj rá, majd fordulj a jobb oldaladra. Jobb karodat helyezd a tested mögé, bal kezedben pedig legyen kézisúlyzó, amellyel közelíts a füledhez. A fejed vízszintesen maradjon a padon, majd emeld fel a vállad irányába. Ebből is csinálj legalább kétszer tíz sorozatot, majd fordulj a másik oldaladra és ismételd meg a gyakorlatot.

A harmadik feladathoz állj fel, mindkét kezedben legyen egy-egy súlyzó, amelyeket helyezd a füleid mellé. A fejedet forgasd jobbra, majd balra. A gyakorlatot lassan végezd, kezdetnek megteszi a kisebb súly is, de később próbálkozhatsz nagyobb súlyokkal is.

Nem csupán a testépítőknek lenne szükséges, hogy a nyak izmait edzésben tartsák, minden embernek ügyelnie kellene arra, hogy ezt a testrészét is megerősítse. Hogy miért? Azért, hogy megfelelő legyen a gerinc vérellátása, hogy elkerüld a meszesedést, hogy megelőzd a fejfájást, és hogy ne szenvedj alvászavaroktól. Főként az ülő munkát végzők számíthatnak arra, hogy nagy teher nehezedik a gerincükre, és a nyakuk is nagy terhelésnek van kitéve, ha egész álló nap a számítógép előtt ülnek. A nyakat érintő rendszeres gyakorlatok lehetővé teszik a nyakra nehezedő feszültségoldást és a nyakizmok fáradtságának, kimerülésének elkerülését is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*