Pilatesgyakorlatot végez egy hölgy, egyik kinyújtott lábát maga felé húzza a pilatesgyűrű segítségével.

A pilates nagyon népszerű manapság nemcsak a nők, hanem a férfiak körében is. De miért is szeretik oly sokan a mozgásnak ezt a formáját? A pilatesgyakorlatok segítenek az izmok és csontok megerősítésében. Jó hatással van az anyagcserére, ezáltal csökkenti a testzsír mennyiségét a kalóriák és a zsírok elégetésével.

A pilates az izmok rugalmasságának a fenntartásában is a segítségünkre lehet. A rugalmas izmok jobban képes kezelni a sérülést okozó stresszorokat. A rugalmasság növelésével a jövőben kedvedre golfozhatsz, teniszezhetsz vagy játszhatsz a gyermekeiddel anélkül, hogy megsérülnél.

A pilates egyike azon kevés kondicionáló edzéssorozatoknak, amelyről kimutatták, hogy energizáló hatással bír. Ennek oka lehet a légzés által szabályozott mozgások, hiszen így több oxigén jut a testbe, viszont a rossz levegőtől is segít megszabadulni, ez pedig energiát szolgáltat a test számára. Ez az energia az egész napodat sokkal szebbé és produktívabbá teszi, így érdemes pilatesórákra inkább reggelente járni.

A pilates nemcsak magabiztossá tesz, de a helyes testtartás kialakításában is a segítségünkre lehet. A pilates segít a feszültség oldásában, amely legtöbbször a helytelen testtartásból fakad.

A testtartás javulásával az egyensúlyérzéked is javulni fog. De a tudatunk is erősödni fog, amely mindig figyelmeztet bennünket, hogyan mozogjunk helyesen. Mivel lényeges, hogy idősebb korunkban is mobilisak legyünk, ezért érdemes pilatesre járni, hiszen ez javítja a mozgáskoordinációnkat is.

A reggeli testmozgás elősegíti, hogy jobban tudjunk a munkahelyünkön koncentrálni és később is fogunk elfáradni, ami jó, hiszen este így minden gond nélkül képesek leszünk elaludni.

Ha gondjaink vannak a gerincünkkel, akkor akár évekkel idősebbnek is érezhetjük magunkat a jelenlegi életkorunknál. Viszont a pilates a helyes testtatás kialakításával és az izmok megerősítésével egészségessé teszi a gerincünket, így sokáig fiatalosak és fürgék maradhatunk.

A pilates tökéletes testmozgási forma az idősebbeknek, a túlsúlyosoknak és az ízületi fájdalomtól szenvedő személyeknek. A legtöbb gyakorlatot ugyanis ülve és fekvő pozitúrában kell végezni. A gyakorlatok a nyújtó és húzó hatások miatt nemcsak az ízületeket, hanem az izmokat is megerősítik.

A pilates nagyon szórakoztató is, és a gyermekkorunkat is idézi, hiszen a pilatesórákon többek között húzódzkodunk, nyújtózkodunk, mászunk, fekszünk és gördülünk.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*