Avokádó, áfonya, édesburgonya és citrom – táplálékok a ragyogó bőrért.

Fiatalabb korunkban nem annyira foglalkozunk a bőrünkkel. Igazán ekkor nincs is sok tennivaló a napi arctisztításon és a hidratáláson kívül. Azonban ahogy öregszünk, úgy egyre több teendő van az arcunkkal, a bőrünkkel és a kinézetünkkel. Egyre több gondot is fordítunk rá, hiszen az idő lenyomatot hagy rajta. Az arcápoláson kívül a táplálkozásra is oda kell figyelnünk, hiszen voltaképpen a megfelelő táplálkozással még az öregedést is késleltethetjük.

Az avokádó széppé varázsol bennünket

Az avokádó egy nagyon egészséges gyümölcs. Nemcsak egészséges, hanem finom is. Mivel telítetlen zsírsavakban bővelkedik, így a bőr állapotát is javítja, hiszen segíthet a bőr sejtjeinek megújulásában és megakadályozza, hogy a bőr fakóvá és szárazzá váljon. Két antioxidáns vitamint is tartalmaz, C- és E-vitamint, amelyek eredményesen harcolnak a káros hatású szabad gyökökkel szemben.

Áfonya, az antioxidáns-bomba

Az áfonya gazdag forrása az antioxidánsoknak, amelyek szintén nagyon hasznosak az oxidatív stresszel szembeni védekezésben. C-vitamint is sokat tartalmaz, amelynek kiemelkedő szerepe van a kollagénképződésben.

Az édesburgonya és a hialuronsav

Nem is gondolnánk, hogy az édesburgonya még hialuronsavat is tartalmaz, amely segít a bőr nedvességtartalmának megőrzésében. Ez nagyon fontos, hiszen a dehidratált bőr nemcsak fakó, de a ráncok is hamarabb megjelennek azon, ezért a hidratációnak kiemelt fontossága van a szép bőr megőrzésében. Az édesburgonyában olyan anyagok is megtalálhatók, amelyek gyulladásgátló hatással rendelkeznek, mindemellett tele van antioxidáns vitaminokkal is.

A bélrendszer egészsége és a szép bőr

A bélflóra egyensúlya könnyedén felborulhat, ami hatással lehet a bőrünk állapotára is. Például egyes bőrbetegségek a nem megfelelően működő immunrendszer és a felborult bélflóraegyensúly miatt alakulnak ki. Amennyiben rendszeresen fogyasztunk probiotikumokat, úgy a bélflóránk és így a bőrünk is rendben lesz. A bélrendszer egészséges működése elősegíti, hogy a szervezetben ne alakuljon ki gyulladás, és ez szép, tiszta bőrt eredményez.

A kollagén szerepe

A kollagéntermelés idővel csökken. Ezért nagyon fontos, hogy elegendő mennyiségben fogyasszunk C-vitamint, illetve C-vitaminban gazdag táplálékokat, hiszen ez a vitamin megtámogatja a kollagéntermelést, ez pedig egészséges bőrt és kinézetet biztosít.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*