Sáfrány díszes mozsárban.

A sáfrány gyógyító hatásait már több száz éve felismerték. Ezt a gyógynövényt elsősorban az emésztés fokozására és a szervezet méregtelenítésére alkalmazták.

A sáfrány segíthet a fogyásban

Amikor szeretnénk lefogyni, akkor sok minden megfordul a fejünkben. Olyan szerek után kutatunk, akár az interneten is, amelyek gyors és tartós eredményeket ígérnek. Azonban ezek a szerek tartalmazhatnak az egészségre káros összetevőket, így mindenképpen érdemes valamilyen természetes alternatíva felé fordulni. A sáfrány egy ilyen természetes módszer lehet.

A sáfrány abban lehet a segítségünkre, hogy rendszeres fogyasztásával kevésbé leszünk éhesek, ugyanis elnyomja az étvágyat. Ha nem törnek ránk falási rohamok, úgy kevesebb ételt veszünk magunkhoz, ez pedig beindíthatja a hőn áhított fogyást is.

A sáfrány a hangulatot is szabályozza

Előfordul, hogy sok esetben nem jó a kedvünk, azaz szorongással és depresszióval küzdünk. A szakorvos ugyan írhat fel antidepresszánst, de ezeknek a gyógyszereknek számtalan kellemetlen mellékhatása lehet. Az antidepresszánsok jelentősen lecsökkentik a libidót, de súlygyarapodást is okozhatnak, sőt egyes antidepresszánsok akár még öngyilkos gondolatokat is generálhatnak. Amennyiben még nem súlyos a helyezt, úgy a sáfrányhoz is fordulhatunk segítségért, hiszen remek hangulatfokozó hatással is rendelkezik. Még premenstruációs szindróma esetén is hasznos.

A PMS, vagy más néven a premenstruációs szindróma, a menstruáció előtti kellemetlen és sok esetben fájdalmas tüneteket foglalja magába. Az egyik ilyen tünet a hangulatingadozás. Ilyenkor az egyik percben határtalan jókedvünk van, míg a másikban teljesen összeomlunk. A sáfrány ezen a tüneten is segíthet. A PMS tüneteit az okozhatja, hogy ilyenkor csökken a szervezetben a hangulat szabályozásáért felelős szerotonin termelése, melyet a sáfrány azonban elősegíthet, így ismét jobb hangulatnak örvendhetünk.

Az agy működésére is kedvezően hat

A sáfrány még az agy működésére is pozitívan hat. A sáfrányban megtalálható egy aktív összetevő, amely az agy sejtjeit védelmezi, azaz fiatalon tartja azokat. Ez a vegyület nem mellesleg antioxidáns hatással is rendelkezik. Mindemellett még gyulladáscsökkentő hatású is, így akár még a Parkinson-kórral szemben is védelmet élvezhetünk, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*