A pad egyik felén egy nagyon vékony, másik részén egy nagyon kövér figura ül, aki miatt megbillen a pad. Háttérben New York-i felhőkarcolók.

Több millió magyar ember szembesül naponta a súlyfelesleg problémájával. Vajon te is a túlsúlyban szenvedők közé tartozol? Bár a túlsúlyosak nagy része belátja, hogy fogynia kell, mégsem tesz semmit ennek érdekében. Ezért inkább ismét felteszi magának a kérdést, hogy valóban fogynia kell-e. Amennyiben ezt a kérdést te is feltetted már magadnak, érdemes tovább olvasnod.

A súlycsökkentés szükségességének sok jele közül az egyik az elhízottság. Nem szabad elfelejteni, hogy elhízottság és túlsúly nem egy és ugyanaz. Ugyan az egészségügyi szakemberek körében sincs egyetértés a pontos elhatárolást illetően, alapvetően az számít elhízottnak, aki normál testsúlyánál 14-18 kilóval többet nyom a mérlegen. Külső megjelenés és egészség szempontjából egyaránt aggályos az elhízottság, hiszen különböző megbetegedésekkel és korai elhalálozással is összefüggésbe hozható.

Intő jel az is, ha valaki megemlíti, hogy fogynod kell. Akár orvosod, akár személyes ismerősöd mondja, érdemes legalább fontolóra venned a tanácsukat. Sokan sajnos zavarba jönnek, vagy mérgesek lesznek, ha azt hallják, hogy fogyniuk kell. Ne felejtsd, a jó tanács célja inkább az egészségi állapotod iránti aggodalom, mint a külsőd kritizálása.

A súlycsökkentés szükségességére utal az is, ha nem férsz a ruháidba. Némi súlygyarapodás vagy súlyingadozás teljesen normális, de ha nem, vagy nehezen férsz a ruháidba, érdemes megfontolnod egy fogyókúrás programon való részvételt vagy saját program kialakítását. Legtöbb esetben nem csak csekély súlygyarapodás figyelhető meg. A kicsit több követi, ami már negatívan hat az egyén egészségére. Nem beszélve az új ruhatár költségéről, amire nem biztos, hogy tudsz pénzt áldozni.

Olyan egyszerű elfoglaltság, mint például a lépcső megmászása hirtelen fárasztónak tűnik? Ideje elgondolkodnod azon, hogy lefogyj. Nem feltétlenül, de jó eséllyel súlyprobléma az oka, ha levegőért kapkodsz egyszerű helyzetekben. Csekély súlyvesztésnek köszönhetően is több örömet lelhetsz kedvenc időtöltésedben, és egyszerűbbé válhat a napi teendők elvégzése. Egyszerűen akár az is, hogy a gyerekeket elvidd a parkba.

Fentiekben a teljesség igénye nélkül soroltuk fel a súlycsökkentés szükségességének különböző jeleit. Óvatosságra intünk azonban mindenkit, aki fogyásra szánja el magát. A piacon kapható fogyasztószerek jelentős része, sok fogyasztó tabletta és testépítő felszerelés egyáltalán nem hatásos. Pénztárcád és egészséged megkímélése érdekében mindenképpen kérd ki orvosod tanácsát mielőtt bármilyen, akár saját magad által kialakított fogyasztó programba kezdenél.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*