Kinn az erdőben TRX-gyakorlatot végez egy hölgy.

A napi rendszeres testmozgásnak számtalan előnye létezik. Ezzel kapcsolatban egyáltalán nincs vita a szakemberek között. Hiszen mindenki egyetért azzal, hogy napi 30 perces mérsékelt intenzitású testmozgásra minden embernek szüksége van, mellyel csakis jót tesz az egészségének. A szabadtéri gyakorlatok az edzőtermi edzéshez hasonlatosan szórakoztatóak, hatékonyak és ugyanolyan vonzó előnyökkel járnak.

Ha a szabadban történő edzést választod, akkor nem kell edzőtermi bérletet váltanod, azaz teljesen ingyen formálhatod a tested. Ráadásul semmilyen flancos öltözetre sem lesz szükséged, főleg akkor, ha a természetben egyedül edzel. Ahhoz, hogy sportoljunk, nem kell sok pénzt áldoznunk, sőt ha a kinti edzést választod, szinte semennyit nem kell feleslegesen költened. Ha eddig ez volt a gátja az elhatározásodnak, akkor neked találták ki a szabadtéri edzést.

A kültéri levegő tisztább. És itt csak ismét meg kell említenem a természetet. Az erdőben történő futással csak jót teszel az egészségednek. Nyilván nem a város legszenyezettebb pontján kell edzened, mert akkor mégiscsak jobb, ha az edzőtermet választod.

Amennyiben a szabadban edzel, úgy ingyen juthatsz hozzá a D-vitaminhoz, hiszen napfény hatására ez a vitamin termelődik a szervezetünkben. Ez különösen akkor fontos, ha túlsúlyos vagy. Egy nemrégiben végzett tanulmány szerint ugyanis a túlsúlyos emberek szenvednek leginkább D-vitamin-hiányban.

Ha bármilyen betegséged van, a szabadtéri edzések előtt mindenképpen beszélj a kezelőorvosoddal. Mikor eddzél? Hozzáértők a kora reggeli órákat javasolják, mert ilyenkor magasabb az energiaszinted, a levegő általában tisztább, a hőmérséklet alacsonyabb. Ha reggel teljesíted a fitneszprogramod, ezzel megalapozhatod az egész napi hangulatodat is.

Kerüld a szélsőséges hőmérsékletet. Habár a testünk képes alkalmazkodni a túl meleghez és a hideghez, mégsem javasolt nagyon hidegben és nagyon melegben a szabadban edzeni.

Soha ne fuss például a tűző napon. Napégés ellen kend be magad fényvédő krémmel és viselj napszemüveget, illetve fejfedőt is.

Igyál edzés előtt, alatt és után is. Edzés alatt megizzadsz – még télen is –, így a tested folyadékot veszít, amelyet pótolnod szükséges.

Tedd a szabadtéri gyakorlatokat az életed részévé. A szabadban edzeni jó. Nemcsak a futás mellett teheted le a voksodat, hanem a saját testsúlyos edzések mellett is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*