Táskás szemű hölgy.

Függetlenül attól, hogy a húszas éveidben jársz vagy ettől kicsit idősebb vagy, az utolsó dolog, amit szeretnél, hogy a szemeid alatt táskák legyenek. Márpedig sok nőnek kell megküzdenie a szem alatti sötét karikákkal és a szem alatti puffadt bőrrel, illetve ezek gondos elrejtésével.

Először is, nézzük, hogy mitől alakulnak ki a szem alatti táskák. A szem alatti bőr nagyon vékony, így a legkisebb elváltozások is hamar szembetűnőek lesznek. A szem alatti folyadék felhalmozódása okozza a puffadt táskákat, amelyek nagyon nyúzottnak és kialvatlannak mutatnak bennünket.

A szem alatti puffadást okozhatja szezonális allergia, ekcéma, vízvisszatartás. Ezek rendszeres megléte elő is hozhatja, de súlyosbíthatja is az állapotot, illetve genetikai okai is lehetnek a szem alatti rész duzzanatának. A dohányzás és az alkohol is felelőssé tehetők a szem alatti táskák megjelenésért.

A sós ételek is okozhatnak vízvisszatartást. Nagyon oda kell manapság figyelni, mert a legtöbb élelmiszer tartalmaz hozzáadott sót. Főzésnél használj Himalája sót, de csak keveset. Fogyassz sok zellert és friss zöldségeket, mert ezek segítenek leküzdeni a só utáni vágyakozásodat.

A testmozgás természetes módon csökkenti az öregedés jeleit és elősegíti a bőr fiatalos ragyogásának megőrzését.

Ha sminket használsz, minden este távolítsd el azt lefekvés előtt, de csak gyengéd mozdulatokkal törölgesd át az arcodat, különösen a szem környékén, mert még ettől is lehet a bőröd puffadt.

Az alkohol dehidratálja a testet és rendkívül rossz hatással van a szervezetre. Az alkohol okozhat sötét karikákat a szem körül és a táskák kialakulásáért is felelőssé tehető. Ha mindenképpen úgy döntesz, hogy alkoholt iszol, légy mértékletes és mindig igyál vizet is minden egyes pohár alkohol mellé. Maradj hidratált, mert az alkohol nagyon gyorsan öregíti a bőrt, illetve vizet von el a szervezettől, amitől az szárazzá és érzékennyé válik.

A cigaretta is nagy ellensége a bőrnek. A cigaretta nemcsak belülről roncsol, de nagyon ártalmas a bőrnek is, hiszen fakóvá, élettelenné és ráncossá varázsolja. Próbálj meg minél hamarabb leszokni, hogy a bőröd ismét élettel teli és fiatalos legyen.

1 hozzászólás

  1. Az Astaxantin klinikailag igazoltan hatásos.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*