Két csinos lány egymással háttal állva iszik vizet az edzőteremben a fitneszgépek mellett.

A szépség nem minden. A szépítő edzés sem csupán a külső megjelenés, az alakformálás miatt fontos. A sugárzó, fiatalos külső nem feltétlenül az egészséges életmód következménye. A belső értékek számítanak igazán, mondja a közhely, a külső nem minden. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne is törődjünk a külsőnkkel, hiszen a jó megjelenés vitathatatlanul az egész lényünk fontos része, és kellő önbizalmat ad ahhoz, hogy mosollyal köszöntsük a napot és könnyedén elvégezzük napi teendőinket.

A szépítő edzés által bebocsátást nyerhetünk mind a belső, mind a külső szépség világába, az egészséges, edzett test ugyanis jó megjelenéssel jár. A szépség nem kizárólag genetikai eredetű, a bársonyos bőr, a csillogó szemek, az ápolt haj mind büszkeséggel töltenek el, de a szépítő edzés műhelytitkait részletesen ismernünk kell, és aktív részvételünk szükséges a célok megvalósításához.

Bőrünket megviseli a környezetszennyezés és a napsugarak káros hatása, a megfelelő szépségápolás ezért nagyon fontos egészségünk megóvása érdekében is.

Néhány jó tanács:

1. Fogyassz sok folyadékot!

Napi 8-10 pohár víz elfogyasztása egészséges, kívül-belül megszépít. A vízfogyasztás a szépségápolás bevált módja, hiszen a víz természetes antioxidáns, kihajtja a szervezetből a mérgező anyagokat, szabályozza a bélműködést, ezért betegségmegelőző hatású. Az egészséges szervezet majdnem biztosan szép külsővel jár. Mivel a víz belülről tisztít, a bőrkiütések is ritkábbá válnak tőle. A megfelelő hidratálás a finom mimikai ráncok kialakulását és az öregedés egyéb kellemetlen jeleit is késlelteti. A bőr rugalmasságának megőrzése nagyon fontos, hacsak nem akarsz kés alá feküdni. A víz egy nagyon hatékony bőrfiatalító és -ápoló szer, más szóval a szépségápolás természetes és egyszerű módja.

2. Kerüld az erős napsütést!

A napsugarak tartalmaznak némi vitamint, de ettől függetlenül az erős napsütést kerüld, amikor csak teheted, délelőtt 10 és délután 3 óra között pedig lehetőleg tartózkodj árnyékban. Naptejet minden alkalommal vigyél fel a bőrödre, ha kimész a szabadba, ez legyen a szépségápolási rutin szerves része. Akkor is használj naptejet, ha nincs kimondott hőség, mert az ultraibolya sugarak ilyenkor is káros hatással vannak a bőrre. Ne feledd, jó fényvédő faktor (SPF) szükséges a bőrvédő hatás eléréséhez, ezért válassz a bőrtípusodnak megfelelő napkrémet. Alapszabály, hogy minél világosabb a bőr, annál magasabb fényvédő faktorra van szükség. A bőr folyamatos védelme érdekében 3-4 óránként használd a napkrémet, alkalmanként egyszeri használat nem elegendő. Ez az egyszerű szépségápolási program biztosítja a bőr szépségét, és megóv olyan bőrproblémáktól is, mint a szeplő, a finom ráncok, vagy akár a bőrrák.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*