Fogyókúrát, diétát jelképező kép üres tányérral, rajta egy vekkerórával, késsel. villával.

A tartós fogyáshoz nem kell más, csak egy kevés akarat és némi hasznos információ, amely segíthet abban, hogy ne csak rövid távon sikerüljön megszabadulnod a felesleges kilóktól, hanem ez egy hosszú távú folyamat és egyben egy sikerélmény is legyen. Az emberek sokszor ott hibáznak a fogyókúra során, hogy nem az egészségügyi előnyöket nézik, hanem a kilókat.

Ne gondolj a kilókra!

Szóval soha nem azt kell nézni, hogy hány kilogramm súlytöbblettől kellene megszabadulni, hanem a fogyás hosszú távú előnyeit kellene szem előtt tartani. Vagyis tudnod kell, hogy a fogyás több szempontból is nagyon hasznos. Egyrészt nem terhelődnek meg az ízületeid, ha leadsz néhány kilogrammot, másrészt a krónikus betegségek kialakulásának is kisebb lesz az esélye. Nem beszélve arról, hogy mennyivel boldogabban nézhetsz majd a tükörbe, ha majd fel tudod venni a csinosabb ruháidat is.

Mozogj, amennyit csak tudsz!

Nem mindig jó, ha kitűzöl egy időpontot, és ahhoz foggal-körömmel ragaszkodsz. Próbálj mindennap úgynevezett kisebb mozgásokat is beiktatni, amelyekkel szintén el tudsz égetni néhány száz kalóriát. Amikor az irodában dolgozol, óránként állj fel és sétálj egy keveset. Amikor esténként tévét nézel, akkor a reklám ideje alatt állj fel és mozogj. Majd meglátod, hogy így is sok-sok kalóriától szabadulsz meg.

A hidratáció is segít

A víz elősegíti, hogy kívül-belül mindig hidratált maradj. Nem beszélve arról, hogy ha sok vizet iszol, nem is leszel annyira éhes, hiszen a víz eltelít, így nem eszel majd meg annyi fölösleges kalóriát.

Nem mindig ételre vágyunk

Sokszor nem is éhesek vagyunk, csupán szomjasak. Sokan csak azért esznek olyankor is, amikor nem éhesek, mert éppen unatkoznak és az étkezésnél nem tudnak jobbat kitalálni. Ne ess ebbe a hibába, hiszen a saját tested jelzéseit neked kell megtanulnod, és tudnod kell, hogy mikor vagy igazából éhes és mikor esne jól csak egy pohár friss víz.

Okos vásárlás

Ne dőlj be a marketingfogásoknak és a bevásárlóközpontokban próbáld elkerülni azokat a részlegeket, ahol könnyedén kísértésbe esel. Gondolok itt az édességekkel teli polcokra. Minden csak rajtunk és az akartunkon múlik, légy hát te is erős és kitartó!

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*