Vastag gumiabroncsot görget maga előtt egy testépítő.

Edzeni akkor jó, ha nem válik unalmassá. Ha mindig csak ugyanazokat a bemelegítő gyakorlatokat végzed és az edzésterved sem változott már hónapok vagy éppen évek óta, akkor nemhogy monotonnak fogod érezni a sorozatos tréningeket, de még fejlődni sem fogsz. Márpedig valljuk be őszintén, vannak esetek, amikor nincs kedvünk edzeni, de szorgalmasan tornáznunk, mozgunk, mert látjuk magunkon a pozitív változásokat és ez erőt ad azokon a „nem akarok egész nap semmit sem csinálni” napokon is. A testépítők számára vannak olyan erőgyakorlatok és különféle eszközökkel végzett gyakorlatok, amelyek kicsit megfűszerezik a szürke hétköznapokat és kicsit fel is dobják a hangulatukat. Lásunk most ebből néhányat!

A gyakorlatok végzéshez szükséged lesz egy nagy gumiabroncsra, kötélre, egykezes súlyzóra és egy medicinlabdára. Az első gyakorlatnál hajolj le a nagy gumiabroncshoz, majd keress rajta fogást, hiszen hamarosan fel fogod azt emelni. Ahogy kezded kiegyenesíteni a két lábadat, úgy kezdd el emelni az abroncsot, a két karodat azonban ne hajlítsd be. Amikor sikerült az abroncsot felállítani, akkor borítsd el, majd menj a másik oldalára és ismételd meg a gyakorlatot. Vagy mérd közben az időt, és figyeld, mennyit tudsz belőle megcsinálni egy bizonyos időkereten belül, vagy csinálj ebből a gyakorlatból 10-15 ismétlést. Egy kicsit izzasztós gyakorlat lesz, készülj fel rá.

Még mindig a gumiabroncsos gyakorlat következik. Az abroncs legyen lefektetve a földön. Állj az abroncs elé, vegyél egy hatalmas lendületet, majd ugorj bele a közepébe, majd a másik oldalán ugorj ki. Fordulj meg gyorsan és ismételd meg a gyakorlatot, ahányszor csak tudod az általad meghatározott időn belül. Jó móka lesz, majd meglátod! J

Tedd félre az abroncsot, most a súlyzós gyakorlat következik. Vedd a kezedbe a két egykezes súlyt, amely lehetőleg nem pehelykönnyű. A hátadat és a nyakadat tartsd egyenesen és sétálj a súlyokkal 10-15 métert, vagy amennyit a gyakorlati pálya enged, majd fordulj vissza és masírozz végig ismét a pályán. Vagy csinálsz ebből is néhány ismétlést, vagy így menetelsz a súlyzókkal körülbelül 8-10 percen keresztül.

Most pedig a kötélhúzás következik. Egy falra, vagy valamilyen stabil tárgyra erősíts fel egy kötelet. Az egyik kezeddel ragadd meg a kötél végét, míg a másikkal kezd el magad felé húzni. Ismételd a gyakorlatot addig, míg le nem jár az idő, amelyet célul tűztél ki magadnak.

Ha éppen dühös vagy valakire, vagy nem éppen a legjobb hangulatodban vagy, akkor most a kedvenc gyakorlatod következik. Vegyél a kezedbe egy medicinlabdát. Állj terpeszállásba, majd a labdával együtt lendítsd a magasba mindkét karodat. Közben ne feszítsd meg túlságosan magad, a fejed pedig lefelé nézzen. Amennyire csak az erődből telik, vágd a földhöz a labdát. Majd vedd ismét a kezedbe a sporteszközt és ismételd meg a gyakorlatot.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*