Csoportos pilatesóra gyűrűs gyakorlattal.

Szívünk a testünk motorja. Ahhoz, hogy sokáig egészséges maradjon, fontos, hogy mielőbb életmódot váltsunk. Az életmódváltásba egyrészt az egészséges táplálkozás tartozik bele, másrészt pedig a testmozgás is. A rendszeres testmozgásért hálás lesz a szívünk, hiszen ezzel megdolgoztatjuk, így több oxigén fog keringeni az erekben és a vérben, ez pedig nemcsak az érrendszer egészségét szolgálja, hanem a szívnek is jót tesz. A kezeletlen magas vérnyomás rendkívül veszélyes, hiszen ezzel megnő a szívinfarktus és a stroke kialakulásának a kockázata. Milyen testmozgás tesz jót a szív egészségének? A cikkből kiderül.

A vérnyomás csökkentése és az aerob testmozgás

A magas vérnyomás nagyon károsan hat az egészségre, éppen ezért nagyon jó választás, ha ennek elkerülése érdekében valamilyen aerob testmozgásba kezdünk. Az aerob testmozgás ugyanis jó hatással van a szív- és érrendszer egészségére, mindemellett a vérnyomás csökkentésében is szerepet játszik. Aerob testmozgásnak számít a séta vagy a gyaloglás. Már ezek a tevékenységek is csökkentik a vérnyomást, de még a stresszoldásban is a segítségünkre lehetnek. Ahhoz, hogy az aerob testmozgás pozitív hatásai érvényesüljenek, naponta – de legalább 2 naponta – érdemes minimum 30 percet mozogni. Azok, akik valamilyen szív- és érrendszeri betegségben szenvednek, a rendszeres testedzés előtt kérjék ki kezelőorvosuk véleményét.

A jóga is sokat segíthet a vérnyomás stabilizálásában

A jóga is egy kitűnő választás, amennyiben szeretnénk, hogy a vérnyomásunk a normális tartományba kerüljön. Mivel a jóga oldja a feszültséget, így a magas vérnyomás egyik kitűnő és természetes ellenszere lehet.

A pilates is vérnyomást csökkent

A pilates szintén alkalmas a stressz csökkentésére, ami pedig a vérnyomás stabilizálásában játszik kiemelkedő szerepet. Emellett a pilates elősegíti az erő és a rugalmasság fejlesztését. A pilates azért is nagyon hasznos, mivel ezeket a gyakorlatokat lassan, ellenőrzés mellett hajtjuk végre, így ezek a gyakorlatok nemhogy nem okoznak hirtelen vérnyomás-emelkedést, hanem még azt is elősegítik, hogy a vérnyomás normalizálódjon.

A golf is jó választás

A golf az egyik legjobb sport a kardiovaszkuláris betegségek visszaszorítására. A golf nemcsak a demencia, hanem a szívkoszorúér-betegség kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*