Vibrációs tréningen vesz részt egy fiatal pár, guggolásokat vlgeznek a gépen.

A vibrációs tréninget vagy terápiát eredetileg az űrutazóknak fejlesztették ki, mivel az űrben töltött időszak alatt jelentősen lecsökkent a csontsűrűségük. Sok kutatást végeztek azzal kapcsolatban, hogy a vibrációs tréningnek tényleg pozitív hatása van-e a csontsűrűségre. A vizsgálatok egyértelműen azt bizonyították be, hogy igen, éppen ezért idősebb személyeknek is javasolható, hiszen köztudott, hogy a kor előrehaladtával jelentősen csökken a csont sűrűsége.

A vibrációs tréning emellett hatékonyan képes növelni mind a statikus, mind a dinamikus izomerőt, de javítja a koordinációs képességet, elősegíti, hogy a test rugalmasabb, hajlékonyabb és mozgékonyabb legyen, és az egész szervezetet képes fittebbé tenni. A vibrációs pad vagy gép olyan rezgéseket bocsát ki, amely pozitív hatással van az izmokra és az ízületekre. A vibrációs gép rezgései az izmokat összehúzódásra és elernyedésre készteti. Segítségével egy egész testre ható fitneszedzésben lehet részünk, de formálja az alakot, növeli az ízületek hajlékonyságát, alkalmas zsírégetésre, rehabilitációra, állóképesség növelésére és a kardiovaszkuláris rendszer erősítésére is.

Mire jó még ez a fajta tréning? A vibrációs tréning felpörgeti az anyagcserét és jó közérzetet biztosít, hiszen edzés közben boldogsághormonok termelődnek a szervezetben. Hatására feszesebbé válik a bőr, erősíti és formálja az izmokat. Jó hatással van a vérkeringésre és lassítja a szervezetben zajló öregedési folyamatokat. A vibrációs edzés részt vesz a szervezet méregtelenítésében és még a narancsbőrrel szemben is felveszi a harcot.

Kiknek javasolható a vibrációs tréning? Mindazoknak, akik kevés szabadidővel rendelkeznek, hiszen a vibrációs edzés mindössze 15-20 percet vesz igénybe minden egyes alkalommal. Akik nem akarnak kemény edzéseken részt venni, de szeretnének fogyni és a narancsbőrtől megszabadulni. Idősebb embereknek, akik valamilyen okból nem szeretnének edzőterembe járni. Idősebb személyeknek már csak azért is javasolható a vibrációs tréning, mert könnyen és biztonságosan tudják ezzel a módszerrel edzeni a testüket anélkül, hogy az ízületeiket megterhelnék. A vibrációs tréninggel a baleseti sérülések esélye is jóval kisebb ellentétben más sportokkal. Hetente három alkalommal érdemes végezni ezt a speciális edzést, hogy a pozitív hatások minél hamarabb érvényesülni tudjanak.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*