Zöldturmix kis pohárban, mellette egy csokor petrezselyem.

Sokan egyetértenek azzal, hogy az egészséges életmódba mindenképpen beletartozik egy egészséges és kiadós reggeli. Az egészséges táplálkozás minden korosztály számára fontos, hiszen többek között értékes tápanyagokhoz juttatjuk hozzá a szervezetünket, több fizikai erővel és kitartással fogunk rendelkezni, jobbak lesznek a szellemi képességeink, mentálisan kiegyensúlyozottak leszünk, és nagy valószínűség szerint nem fogunk a metabolikus szindróma nevű betegségben szenvedni.

A zöldturmixok nagyon egészségesek, mivel sok-sok tápanyagban gazdag zöldséget tartalmaznak. Például gyermekláncfüvet, spenótot, brokkolit, kelkáposztát, vízitormát, petrezselymet, salátát és társaikat.

De miért olyan egészségesek ezek a zöld italok? Többek között azért, mert rengeteg klorofillt tartalmaznak, amelyek részt vesznek az immunrendszer megerősítésében, vértisztító hatással rendelkeznek, és szinte megfiatalítják az egész testet. A zöldturmixok kiváló energiaforrást jelentenek az emberi szervezet számára.

A zöld színű zöldségek sok folsavat tartalmaznak, amelyet egy természetes antidepresszánsnak is nevezhetünk.

A zöld leveles zöldségek tele vannak értékes antioxidáns vegyületekkel és karotinoidokkal, amelyek energiát biztosítanak az agy számára. B-vitaiminokban is gazdagok, amelyek bizonyítottan segítenek a memória megőrzésében és a koncentrációs képességet is javítani tudják. A bennük lévő folsav pedig a szellemi frissességet garantálja.

A zöldturmixok jó hatással vannak az emésztésre, hiszen tele vannak rostokkal. A rostok pedig szükségesek, hogy a beleink sokáig egészségesek maradjanak. A rostos táplálékok a székrekedés leküzdésében is segítséget nyújtanak. A rostos ételek az anyagcsere-funkciókat is javítani tudják. A zöldségek emellett csak nagyon kevés kalóriát tartalmaznak, alig van bennük cukor és zsír, így a fogyókúra során is jó barátunkká válhatnak.

Figyeld meg, ha elkezded ezeket a zöldségeket fogyasztani, mennyivel ragyogóbb és tisztább lesz az arcbőröd. A zöldturmixok segítenek a méreganyagok szervezetből történő kiürítésében is. Bőrünk szépségéhez két vitaminra van elsősorban szükségünk: C- és E-vitaminra. Ez a két vitamin a legtöbb zöldfélében megtalálható.

Ahhoz, hogy hidratált maradj, sok-sok folyadékot kell fogyasztanod. Ha nem nagyon szereted a vizet, akkor a nap folyamán igyál minél több zöldturmixot. Ezzel a folyadékigényed is kielégíted és még az egészséged is óvod.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*