A manukaméz nagyon egészséges és még a szépségápolásban is nagy hasznát vehetjük. A manukaméz olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek nemcsak gyógyulást, hanem hidratálást is lehetővé tesznek. Az eredeti manukaméz a manukavirágból származik, amelynek őshazája Új-Zélandon van. A manukavirág nektárjának bizonyítottan szignifikánsan több antibakteriális aktivitási szintje van, mint más nektároknak, így egyre népszerűbb azok körében, akik a természetes bőrápolást részesítik előnyben.

A manukaméz elősegíti a hasznos bélbaktériumok elszaporodását. Ez a méz meg tudja állítani a Helicobacter pylori fejlődését, amely a gyomorfekély és a gyomorhurut okozója lehet.

A manukaméz kitűnő energiaforrás, valamint fokozza a sportolók állóképességét. Regenerálja az izmokat edzés után és segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet edzés alatt és után.

A méz meg tudja akadályozni a gombák elszaporodását és nagyon hatásos lehet candidafertőzés esetén.

A manukaméz védi a fogakat, majdnem olyan mértékben, mint a Clorhexidin, amely sok fogszuvasodás elleni szájvíz alkotórésze. A mézet a fogínyre is lehet kenegetni, mert így csökkenthetjük a lepedékképződést és a szájban lévő baktériumok mennyiségét.

A manukamézet a bőrre is használhatjuk. Segíthet a fertőzések kezelésében és megelőzésében. Nemcsak ápolja a bőrt, de bőrfiatalítóként is alkalmazhatjuk. A manukaméz hatékony antibakteriális szer és segíti a bőr mielőbbi gyógyulását.

Ellenszere az aknénak, a pattanásnak és a mitesszereknek. Ilyenkor akár húsz percig is fenn lehet hagyni a bőrön, majd bő vízzel kell azt lemosni.

A bőr sejtjeinek és szöveteinek a regenerációját is megtámogatja. Elősegíti a kollagén és az elasztin termelődését, így csökkenti a ráncok kialakulását az arcbőrön.

Bőrápoló termékekhez is hozzá lehet adni, hiszen bőrfrissítő és hidratáló tulajdonságokkal bír. Sok kozmetikum alapanyaga. A méz segít megszabadulni a szem alatti táskáktól és a szem alatti karikáktól is.

Készíts a manukamézből maszkot. Előtte gőzölheted is az arcodat. A forró vízbe tehetsz valamilyen illóolajat. Ezután vékony rétegben kend rá az arcodra a mézet, hagyd rajta 10 percig, majd langyos vízzel mosd azt le.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*