Szánhúzó kutyák versenye Alaszkában.

A sportot nem csak az embereknek találták ki. Nagyon sok olyan sport létezik, amelyet állatok is űzhetnek.

Az egyik ilyen nagyon népszerű sport a galambröptetés, amelynek az Egyesült Államokban nagy múltja van. Ennek a sportnak vagy versenynek az a lényege, hogy postagalambokat elszállítanak egy kijelölt helyre. A versenyt az a galamb nyeri, amelyik a leghamarabb haza, vagyis a célba ér.

A szánhúzó verseny Alaszkában számít népszerű sportnak. A sport lényege, hogy minden kutyaszán rendelkezik egy vezetővel, és tulajdonképpen a vezető kutya irányítja és vezeti a szánt. Egyszerre több kutyacsapat is indul a versenyen. Amelyik csapat elsőként ér a célba, az a csapat győz.

A lovaspóló arról szól, hogy két csapat küzd meg egymással, vagyis emberek játszák, de lovakon ülve. Mindenkinek – vagyis a négy lovasból álló csapatok tagjainak – pólóütő van a kezében, amellyel egy labdát ütögetnek. A cél, hogy a bambuszgolyó vagy labda az ellenfél kapujába kerüljön. A játékszakasz hétszer nyolc percig tartó részekből áll. A szünetben lehetőség van lócserére.

Az első szervezett sport az Egyesült Államokban a lóverseny volt. Az első hivatalos verseny 1665-ben zajlott Long Islandon, New Yorkban. A sportnak a kezdetekben az volt az elsődleges célja, hogy a korábbinál jobb lovakat tenyésszenek ki, amelyeknek a gyarmatokon vették nagy hasznát.

Az első Kentucky Derbyt egy Aristides nevű ló nyerte 1875-ben, ezt a versenyt a mai napig megrendezik. Az egyik leghíresebb ló Szivar (Cigar), aki 33 futamból összesen tizenkilencet nyert meg, ezzel a legjobban kereső lovak közé tartozott, hiszen közel tízmillió dollárt zsebelt be az évek és a versenyek folyamán. Így elmondható, hogy Szivar a legjobban kereső ló, aki csak a történelem során létezett.

Bill Shoemaker pedig az a zsoké, aki a leghosszabb karriert futotta be ezen a pályán, ugyanis összesen 42 évig ült nyeregben és 8833 versenyen vett részt ez idő alatt. Julie Krone volt az első női zsoké, aki összesen 13 alkalommal nyert ezeken a lovas versenyeken.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*