Fiatal pár sífutólécen edz kinn, a havas természetben.

A legtöbb ember a hideg idő beálltával hajlamos a testedzésről elfeledkezni és a televíziózást részesíti előnyben. Márpedig léteznek remek téli sportok, amelyek nemcsak nagyon frissítők, de nagyon hatékonyak is, hiszen még az olyan izmokat is megdolgoztatják, amelyekről azt sem tudtad korábban, hogy léteznek. Ráadásul azon kívül, hogy a téli sportolás ideje alatt friss levegőn vagy, a rendszeres mozgás segíthet az izomtömeg, az egyensúly és az állóképesség megteremtésében is.

Az egyik legjobb sport az állóképesség kialakítására a sífutás. Sífutással több kalóriát égethetsz, mint bármilyen más sporttal. A sífutás aerob sport, vagyis ha hosszú időn keresztül folyamatosan mozogsz, a szíved oxigént pumpál az izmoknak, és ez sok-sok energiát biztosít. Ez a sport megerősíti a lábszár és a comb izmait, de a bicepszre és a tricepszre is jó hatással van.

Kutatások igazolják, hogy a snowboardozás nemcsak az izmokat, hanem a lelket is edzi. Valamilyen módon oldja az emberekben kialakuló szorongást és feszültséget. Talán ez a természetnek és a friss levegőnek is köszönhető. Meg aztán, az emberek nem egyedül, hanem általában baráti társasággal járnak snowboardozni. Ez a sport jótékony hatást gyakorol a szív- és érrendszerre is.

A korcsolyázás – legyen szó görkorcsolyázásról vagy jégkorcsolyázásáról – remekül edzi az alsó test izmait. Ha valaki rendszeresen hódol ennek a sportnak, még a csonttömege is nőhet. A korcsolyázás ezen kívül növeli az egyensúlyt, a rugalmasságot, a gyorsaságot és az agilitást. A korcsolyázással sok kalóriát lehet elégetni és a szervezetünk sok energiához juthat hozzá.

Ha nem szeretsz egyedül edzeni, hanem inkább a csapatjátékot kedveled, akkor a jégkorong egy jó választás lehet. Ennek a sportnak közösségszervező és megtartó ereje van, hiszen a barátokkal való játék még erősebbé teheti a baráti köteléket. Ez a sport a felső és az alsó testet is megizmosítja és formálja. Itt is nagyon fontos az egyensúly és a koordináció, ami még fejlődhet is, ha valaki hosszabb időn keresztül űzi ezt a sportot.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*