Louie Zamperini olimpiai futó életét feldolgozó életrajzi dráma egyik jelenete.

Ezen az amerikai drámán több mint két órán keresztül izgulhatunk. A Laura Hillenbrand által írt könyvet az Oscar-díjas Angelina Jolie álmodta vászonra, a forgatókönyvet pedig Joel Coen írta.

A film Louis „Louie” Zamperini olasz származású amerikai futó történetét mutatja be, akinek a háború miatt muszáj volt sportkarrierjét háttérbe szorítania. De ne rohanjunk ennyire előre. Louie-ról tudni kell, hogy nem mindig rajongott a sportos életformáért, sőt gyermekkorában egy igazi bajkeverő volt, aki dohányzott, ivott és gyakran lopott is, így nagy csalódás volt a szülei számára. Ám egy nap, az egyik legjobb barátja észrevette, hogy Louie úgy fut, mint a szélvész, így benevezte egy versenyre. Louie 1936-ban részt vett a berlini nyári olimpián, ahol nyolcadik helyezést ért el.

A II. világháború idején a légierőnél mint tiszt teljesített szolgálatot, de 1943-ban, több társával – Mac és Phil – egyetemben az óceánba zuhant. Három napja voltak az óceánon, amikor egy repülőgép szállt el felettük, de képtelenek voltak magukat észrevetetni. Így továbbra is az óceánon hánykolódtak, túlélve egy hatalmas vihart és egy cápatámadást is. A harmincharmadik napon Mac feladta a küzdelmet és meghalt.

A negyvenhetedik napon japán tengerészek fedezték fel őket, így Louie és Phil hadifogságba kerültek, de nem egy táborba hurcolták őket. Louie Tokióba került, egy olyan táborba, ahol egy Mutsuhiro Watanabe nevű férfi – aki az Omori tábor vezetője volt – nagyon kegyetlenül és embertelenül bánt az olimpiai versenyzővel.

Egy nap Louie-nak lehetősége volt, hogy hazaüzenjen, hogy él. Abban bízott, hogy hamarosan kimentik a pokolból, amit a tokiói táborban kellett átélnie. Azonban Watanabe tudomást szerzett az üzenetről, aminek egy újabb brutális verés lett az eredménye, ezzel próbálta a gyors lábú futónak megtanítani, hogy a táborból nincs menekvés, és őt nem lehet becsapni, csakis tisztelni.

Két év múlva, amikor az amerikai légierő lebombázta Tokiót, Louie újra megízlelhette a szabadság ízét, és végre hazatérhetett szeretett családjához. Ekkor mindent elmesélt arról a rémséges időszakról, amelyet a táborban kellett átélnie.

A film végén azt is megtudhatjuk, hogy Louie milyen életet élt a háború után és hogyan alakult a sorsa. A filmből az is kiderül, hogy Watanabe, sokáig a negyven legkeresettebb japán háborús bűnösök lajstromán szerepelt. Hogy végül elkapták és bebörtönözték-e? Nézd meg a filmet és megtudhatod.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*