Egészséges reggeli az ágyban tálalva: pirítós, kávé, dzsem, vaj, friss eper, narancslé és egy szál rózsa.

Biztos hallottad már azt a mondást, hogy valaki bal lábbal kelt fel. Olyan személyekre mondjuk ezt, akik már ébredés után rögtön dünnyögnek, és az egész napjuk olyan szétszórt, hogy soha semmi nem jó nekik, mindenkibe belekötnek. Nos, ha nem megfelelően indítod a napodat, akkor te is tapasztalhatsz ilyen vagy ehhez hasonló furcsaságokat az életedben. Ha ébredés után pozitív a hozzáállásod, vagyis mosolygós vagy, akkor minden bizonnyal egész nap is ilyen leszel. Ha egészségesen nyitod a napod, vagyis a reggeledet edzéssel kezded és egészséges ételeket veszel magadhoz, akkor biztos lehetsz benne, hogy ez is jó hatással lesz a napodra, a közérzetedre, hiszen tele leszel energiával és életerővel.

Már az alvás minősége is nagyban meghatározhatja a reggeledet. Ha éjjel kényelmesen és mélyen aludtál, akkor sokkal kipihentebb lehetsz. Ha csörgőórára vagy csak képes felébredni, akkor válassz a telefonodra valami kellemes, de pörgős zenét, ami garantáltan feldobja már az ébredés utáni perceidet is. Ha a belső órád is jól működik, akkor ne sötétíts be a szobádban teljesen, hagyd, hogy a felkelő nap első sugarai lágyan cirógassák az arcodat. Hidd el, nagyon kellemes élmény erre ébredni.

Ha tudod, hogy nehezen ébredsz fel, akkor előző este készíts ki magadnak mindent, amire másnap a munkahelyen vagy az iskolában szükséged lehet, így nem kell kapkodnod. Egy lassabb, komótosabb embernek a reggeli sietség lehet az egyik rémálma, ami akár tönkre is teheti az egész napját.

Reggelente csak egy csésze kávétól vagy képes felébredni és magadhoz térni? Próbálj lemondani erről a rossz szokásodról. Éjszaka ugyanis a szervezetünk dehidratált lesz, ezért éltető vízre és nem egy csésze feketére van égető szüksége. Kezdd a napodat egy pohár vízzel, meglátod, egészen más színben látod a világot. Mindemellett jót teszel az anyagcserédnek, és még az agyműködésedet is serkenteni fogja. Ha semmiképpen sem tudsz lemondani a reggeli kávédról, akkor is próbálj előtte egy kevés vizet meginni. Éhgyomorra a lehető legrosszabb döntés kávét kortyolgatni.

Reggelente meditálj egy keveset. Mosolyogj, hunyd be a szemeidet és gondold végig a napodat. Képzeld el, hogy minden sikerülni fog, szuggeráld magadba, hogy csak azért is helyt állsz a munkahelyeden vagy ötösre írod meg a dolgozatot a suliban. A pozitív gondolatoknak óriási ereje van.

A gyors meditációt követően zuhanyozz le, hogy testileg is felfrissülj és ne csupán a lelked szárnyaljon. Ha rendszeresen edzel, akkor időzítsd az edzésedet reggelre. Sok embert ugyanis rettentően frusztrál napközben, hogy este még mozognia kell, miközben otthon várja a rengeteg teendő. Ha reggel letudod az edzést, akkor sokkal felszabadultabbá válsz és tele leszel energiával, ami a munkahelyi testi és szellemi teljesítményeden is meg fog látszani. A reggeli edzés fokozza az anyagcserét, így sokkal hamarabb leszel képes megszabadulni a súlyfeleslegedtől.

Edzés után reggelizz meg, mert ez is segítséget nyújt abban, hogy jobb legyen a hangulatod, a közérzeted, és még egészségesebb is leszel. Ha nem hagyod ki a reggelit, akkor a nap további részében nem törnek rád éhségrohamok, és így biztos lehetsz benne, hogy a testsúlyodat is jobban kordában tudod tartani, mintha egész nap nem ennél semmit, majd este alaposan belakmároznál.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*