Anyagcserét fokozó táplálékok.

Azt minden ember tudja, hogy a lassú anyagcsere nem túl egészséges. De mégis mit tehetnénk, hogy felpörgessük az anyagcserénket? Nagyon egyszerű a válasz és nagyon sokféle lehetőség közül lehet választani. Anyagcserénket felgyorsíthatjuk megfelelő táplálkozással, omega-3 zsírsavakkal, rendszeres testmozgással, de a fehérjék is segíthetnek ebben.

Fehérjékre szüksége van az emberi szervezetnek, hiszen többek között az izmok kialakulásában és egészségének fenntartásában játszik kiemelkedő szerepet. A fehérjét nehezebb megemészteni, mint a szénhidrátot vagy a zsírt. Ez azt is jelenti, hogy a fehérje megemésztéséhez több kalóriára és energiára van szükségünk. Milyen fehérjékkel növelhetjük az anyagcsere hatékonyságát? Lazaccal, joghurttal, sajttal, magvakkal, hüvelyesekkel.

Anyagcsere-fokozásnál figyelni kell arra, hogy ne csak a kalóriabevitelre, hanem a leadásra is figyeljünk oda. Vagyis a mozgás is nagyon fontos annak érdekében, hogy az anyagcserénk kissé felpörögjön. A mozgás elősegíti a zsírégetést, jó hatással van az anyagcserére és az emésztésre is pozitív hatást gyakorol. A mozgásszegény életmód nagyon lelassítja az anyagcserét.

Az emberek gyakran szeretnék fogyókúrával fellendíteni az anyagcseréjüket, de ez a legrosszabb, amit tehetnek. Hiszen ilyenkor nem jut megfelelő tápanyaghoz a szervezet, márpedig az anyagcserénk csak akkor lesz rendben, ha a testünk megkapja azokat a tápanyagokat, amelyek fenntartják a normál egészségi állapotot. Ha nem viszünk be a szervezetünkbe elegendő kalóriát, akkor a testünk az izmainkból fedezi majd a szükséges tápanyagokat.

Az omega-3 zsírsavak szintén segítenek optimalizálni az anyagcserét, de a gyulladást is csökkentik a szervezetben és a szív egészségére nézve is védelmet jelentenek. Az omega-3 zsírsav a leptin funkciót is segít megnövelni az emberi szerveztben, amely elősegíti a zsírégetés folyamatát.

Ahhoz, hogy a szerveztünk zsírt tudjon égetni, az izmainknak oxigénben dús vérre van szüksége. A szervezet magas oxigénszintjét legfőképpen vasban gazdag táplálkozással lehet elérni, hiszen ez az ásványi anyag elősegíti a vörösvértest termelését. Vasban gazdag táplálékok: vörös hús, tenger gyümölcsei, spenót, cékla.

Az E-vitamin és a B6-vitamin is sokat segíthet a zsírégetés felgyorsításában, illetve a zsír energiává alakításában, így javíthatja az általános egészségi állapotot.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*