Hái készítésű arcvíz üvegcsében, mellette üvegtálban vattapamacsok.

Nekünk, nőknek nagyon fontos, hogy az arcunk mindig tökéletes ápolt, üde és friss legyen. A kor előrehaladtával pedig egyre több időt töltünk a fürdőszobában, hiszen az arcápolásnak rituáléja van. Ez a szertartás reggel, ébredés után és este, lefekvés előtt is szerepet kap az életünkben. Az arcbőr ápolásának első és legfontosabb lépése az arc alapos megtisztítása, hiszen fontos, hogy bőrünkről eltávolítsuk a szennyeződéseket és a sminkmaradványokat. A bőr tisztításánál és a különféle arcápoló termékek kiválasztásánál mindig szem előtt kell tartani a bőrtípust, hiszen csak abban az esetben fejtik ki ezek a kozmetikai szerek az áldásos hatásaikat, ha bőrünknek megfelelő készítményeket használunk.

Arcunk nem mindig nyújtja a legjobb formáját, az sem biztos, hogy a legtökéletesebb arcbőrrel rendelkezünk, de a rendszeres ápolás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét, és a legjobbat tudjuk kihozni még a legproblémásabb arcbőrből is. Az arc ápolásának több lépése is van. Ezek a következők: bőrtisztítás, arcbőr tonizálása, a bőr regenerálása, vagyis az arcbőr tápanyagokkal történő feltöltése, az arcbőr hidratálása, a szemkörnyék megfelelő ápolása, végezetül pedig a bőr alkalomszerű ápolása, amely magába foglalhatja az arcmasszázst, a bőrradírozást vagy a különféle arcpakolások használatát.

Az arctisztítást érdemes reggel és este is elvégezni, hogy megszabadítsuk bőrünket a szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől. Ezt a lépés soha nem szabad kihagynunk, hiszen az ezután használt bőrápoló készítmények sokkal jobban fel tudnak szívódni és hatásukat is eredményesebben lesznek képesek kifejteni. Azonban a szennyeződések, az elhalt hámsejtek és az arcunkon felejtett smink ápolatlan hatást keltenek, a bőrt élettelenné varázsolják, és még a bőr megfelelő légzését is megakadályozzák.

Most csak a bőr alapos tisztításáról lesz szó. Hogyan kezdjünk hozzá? Először is alaposan mossunk kezet. A legjobb, ha ezt olyan szappannal tesszük meg, amely nemcsak tisztít, hanem fertőtlenít is. Majd tegyél egy vattakorongra arctisztító tejet vagy bármilyen arctisztító lemosót és gyengéd mozdulatokkal tisztítsd meg az arcbőrödet. Ne dörzsöld az arcodat, csak kíméletesen simítsd végig a vattakorongot az arcodon. A legfontosabb, hogy már az arctonik kiválasztásánál is vedd figyelembe a bőrtípusodat, hiszen nem mindegy, hogy milyen kozmetikai anyag kerül már első lépésként az arcbőrödre.

Léteznek a természetben olyan gyógynövények, amelyekből te magad is készíthetsz arctisztító vizet, amely kíméletesen tisztítja meg arcodat a különféle szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől. Hogyan és milyen gyógynövényekből készítsd? Egy edényben tegyél fel egy liter vizet főni. Közben egy mási edénybe tegyél egy-egy teáskanálnyi kerti sarkantyúkát, pitypanglevelet, levendulavirágot, borágóvirágzatot és vadárvácskát. Öntsd a gyógynövényekre a felforralt vizet, majd hagyd állni. Amikor alaposan lehűlt a főzet, akkor szűrd le és már használhatod is. Ezt a főzetet arctisztítóként használhatod naponta két alkalommal is.

A borágó, a pitypang és a vadárvácska tisztítja a bőrt, a kerti sarkantyúka csökkenti a gyulladást és megakadályozza a fertőzések kialakulását, sőt antiszeptikus hatásokkal rendelkezik. A levendula szintén fertőtlenítő hatással bír, míg a borágó a gyulladt és száraz arcbőrrel képes csodákat művelni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*