Grillezett csirkemell paradicsommal, petrezselyemlevelekkel, salátával.

Sokan hallottak már az Atkins-diétáról, amely napjaink legtöbbet vitatott, hirdetett és legellentmondásosabb fogyókúrás módszereinek egyike. Követői nem győzik dicsérni, ellenzői nem rejtik véka alá ellenvetéseiket. Az Atkins-diétával – vagy más szóval az alacsony szénhidráttartalmú ételeken alapuló fogyókúrás módszerrel – kapcsolatos fő ellenérv a teljes kiőrlésű gabonafélék megvonása, amelyek manapság az egészséges táplálkozás alappillérének számítanak.

A módszer alkalmazásának lényege az alacsony szénhidrátbevitel. Régebben nem volt akkora hangsúly az edzésprogram és az Atkins-fogyókúra összehangolásán, mint manapság. A rendszeres testmozgás legalább olyan fontos szerepet játszik a fogyásban, mint a bevitt kalóriák és a szénhidrát csökkentése.

Tájékozódj megfelelően az Atkins-diétával kapcsolatban és légy óvatos, ha ezt a fogyókúrás módszert párosítod edzésprogramoddal. Rengeteg téves és félrevezető információ kering ezzel a diétával kapcsolatban. Alapelv, hogy testsúlycsökkenés elsősorban akkor érhető el, ha az ember több kalóriát éget el, mint amennyit elfogyaszt. Lényegtelen tehát, hogy mennyi szénhidrátot fogyasztasz vagy vonsz meg magadtól, ha egyébként abba a hibába esel, hogy összességében több ezer kalóriával többet fogyasztasz a kelleténél.

Tévhit, hogy szénhidráton kívül bármit és bármennyit ehetsz nap közben, mert a túl sok kalória más formában is testsúlygyarapodáshoz vezet. Ez az alapelv jó betekintést nyújt az Atkins-diéta rejtelmeibe, melynek egyik lényege, hogy főleg a komplex cukortartalmú ételek nélkülözését hirdeti. Nem utolsósorban ennek köszönhető, hogy sokaknál bevált ez a módszer.

Az Atkins-diéta életre szóló elkötelezettséget kíván, ellenkező esetben nem megfelelő a hatása. Fontold meg, mielőtt leteszed mellette a voksodat. A program előrehaladottabb, szinten tartó fázisában már kevesebb a megvonás, mindenesetre a módszer választásával tudatosan a szénhidrátbevitel tartós csökkentése mellett döntesz, míg a legtöbb ember ezt a tápanyagot is fogyasztja egész életében. A módszer egyszerűnek tűnik, de nem olyan könnyű betartani, mivel napjainkban különösen hiányzik a kitartás az emberekből, sokan társat sem választanak maguknak hosszú távra.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az évek során sokan alkalmazták sikerrel az Atkins-diétát világszerte, ennek is köszönhető, hogy mára a legtöbbet vitatott, tömegek által kipróbált és leginkább megfigyelt fogyókúrás módszerré vált. Megoszlanak a vélemények vele kapcsolatban. Hívei hatásosnak tartják és lelkesen támogatják, az őszintébbek bevallják, hogy a módszer választása túl sok lemondással jár a fogyás érdekében. Ellenzői gyűlölik, és ellenvéleményük megrendíthetetlen. Ha biztosra akarsz menni, próbáld ki magad!

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*