A 2006-os HunGarian Baja egyik indulója a "levegőben".

2004. október hónapban került megrendezésre az első HunGarian Baja nemzetközi tereprally verseny a GarZone Sportegyesület jóvoltából. A rendezvényen a magyar indulók között hat külföldi versenyző is a rajthoz állt. Még ez év végén, a bajnoki díjkiosztó ünnepségen a HunGarian Baja elnyerte az Év Versenye címet.

2005-ben a HunGarian Baja magyar, cseh és szlovák bajnoki futamot és nemzetközi motoros quados rendezvényt is szervezett. Az autós mezőnyben már dupla annyian szerepeltek külföldiek, mint egy évvel korábban.

2006-ban rengetegen neveztek be a versenyre, amely a Veszprém melletti Jutaspusztán tartottak. Összesen 42 autó, 1 kamion, 9 motor és 8 quad állt rajthoz. Mindezek ellenére a 2006-os a kiesések éve volt. Többek között azért, mert a T1-es autóknak majdnem a fele nem tudta valamilyen oknál fogva befejezni a versenyt, és baleset is beárnyékolta a verseny hangulatát, de volt sártócsában történő elakadás is.

Egy évvel később az autók között dúló versenyt a Miroslav Zapletal és Miloslav Janacek páros nyerte, a motorosoknál pedig a szlovák Ivan Jakes ért célba elsőként.

A 2008-as évet a Baja Kupa éveként emlegetik, hiszen a HunGarian Baja bekerült a Baja Kupa sorozatba. A HunGarian Baja a Formula–1 Magyar Nagydíj után Magyarországon a legrangosabb autó- és motorsport-rendezvényévé vált.

2009-ben a megszokott helyszínen rendezték meg a HunGarian Baját, mivel a veszprémi lőtér jelentős hányada a Natura 2000 program alá került a Környezetvédelmi Minisztérium jóvoltából. Az év tereprally-bajnoka Miroslav Zapletal lett.

2010-ben Dabas környékén zajlott a verseny. A Baja Kupa T2-es kategóriájában a bajnoki címet a portugál származású Nuno Matos szerezte meg. A quados versenyt pedig a cseh Jozef Machacek nyerte.

A 2011-es autós- és motoros viadalt Győrben rendezték, és a legjobb, ami történhetett, hogy a verseny immár a Világkupa naptárában is szerepelhetett.

2012-ben ismét Győr adott helyszínt ennek a rangos rendezvénynek, ahol olyan hírességek is részt vettek, mint Borisz Gadaszin, Jean-Louis Schlesser vagy David Casteu.

2015-ben ismét megrendezésre kerül a HunGarian Baja. A versenyközpont egyik helyszíne Nyirádon, a Motorsport Centrumban, a másik Veszprémben, az Arénában lesz.

A rendezvény menete a következőképpen zajlik. Leg1/Helyszín: Nyirád Motorsport Centrum (augusztus 14. péntek 16:30). Leg2/Helyszín: Veszprém Aréna (augusztus 15. péntek 22:00). Leg3/Helyszín: Veszprém Aréna (augusztus 15. szombat 21:00).

A HunGarian Baja a három nap alatt négy szelektív szakaszt tartalmaz. A szelektív szakaszok hossza összesen 518,5 kilométer. A verseny teljes hossza 706 kilométer.

A díjkiosztó ceremónia 2015. augusztus 16-án, délután négy órakor a Veszprém Arénában lesz megtartva.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*