A sakkbokszmérkőzés 11 menetből áll, a versenyzők hat menetben sakkoznak, ötben pedig bokszolnak.

Az emberek sok őrültséget képesek elkövetni életük során, és persze ezeket mindenki próbálja eltitkolni. Vannak olyan őrült sportok, amelyeket az emberek nyilvánosan több ezer néző szeme láttára űznek, ami persze nagyon jó, hiszen ezzel sok-sok örömet okoznak szurkoló embertársainak.

Finnországban például nagyon népszerű a feleségcipelés – eukonkanto – elnevezésű játék, ahol a férjek úgy végeznek sportteljesítményt, hogy közben a feleségüket magukon cipelik. A győztes díja a feleség súlyának megfelelő mennyiségű sör. A versenyzőknek egy akadálypályán kell végighaladniuk, medencébe is kell ugrálniuk, mindezt úgy, hogy a feleségüket cipelik.

A sakkboksz extrém sportnak számít. A versenyzők gyakran képzett sportolók, akik nem csupán sakkozni, hanem bokszolni is kiválóan tudnak. A sakkbokszmérkőzés 11 menetből áll, a versenyzők hat menetben sakkoznak, ötben pedig bokszolnak. Sakkal indítanak, amely négyperces, majd következik egy egyperces szünet, majd a háromperces ökölvívás jön. Győzni többféleképpen lehetséges. Mattal, kiütéssel, vagy ha ellenfél feladja a küzdelmet. Bokszoláskor a bíró KO-val is véget vethet a versenynek. De előfordulhat, hogy a győzelmet a pontozás határozza meg.

A következő a mountain bike bog snorkelling, amelyet Walesben rendeznek. A versenyzőknek speciálisan felkészített biciklikkel kell a távot teljesíteniük. A kerékpárok vázában ólom van elhelyezve, a kerekek pedig vízzel vannak tele. A derekukon súlyozott öv van, és a versenyzők búvárszemüveget is viselnek. Ez a verseny olyan őrületesen tetszik az embereknek, hogy már más országokból is rengeteg a jelentkező évről évre.

A ferret legging nevű verseny Angliában már a ’70-es évektől népszerű sportnak (?) számított. A játék lényege, hogy a versenyzőknek egy görényt tesznek a nadrágjukba. Az nyer, aki a leghosszabb ideig elviseli a nadrágjában a kis jószágot. A nadrágszárakat a bokához kötözik, hogy a görény ne tudjon olyan könnyen menekülőutat találni magának. Nem is találhattak volna ki ennél őrültebb játékot az angolok.

Az extrém vasalásnak mint versenynek szintén egy angol úriember, Phil Shaw volt a kiötlője. Ő úgy gondolta, hogy a vasalás önmagában nem sport, de ha ezt extrém környezetben és körülmények között tesszük, akkor annak számít. Azóta egyre őrültebb helyeken vasalnak a sport, a verseny kedvelői. Raktak már fel az internetre víz alatti vasalásról, szörfözés közbeni vasalásról képeket, de olyan fotó is született, mikor valaki sziklamászás közben kapott kedvet egy kis ingvasaláshoz. Hát nem őrület?

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*