Almaecet csatos üvegben, mellette egész és gerezdbe vágott almák.

Az almaecet illatát kezdetben nem szerettem, de ma már nagyon sok mindenre használom. Többek között az egészségem megőrzése miatt is gyakran fogyasztom és még a fogyásomat is segíti. A kezdeti erős ecetszaggal kapcsolatos ellenérzéseket kell csak legyűrni és aztán már csak a „csodát” kell várni. Természetesen önmagában az almacet sem elég ahhoz, hogy lefogyjunk, szükség van egy nagy adag önkontrollra, egészséges táplálkozásra és rendszeres testedzésre is. Lássuk, hogy milyen előnyei is vannak az almaecetnek.

1. Az almaecet segíti a jobb emésztést

Az almaecet nagyon hasznos lehet, ha emésztési zavaroktól szenvedünk. Hasfájás vagy gyomorpanasz esetén keverjünk el 2 dl vízben egy teáskanál almaecetet, és lassan kortyolgassuk azt el. Amennyiben valaki hasmenéssel küzd, és azt valamilyen bakteriális fertőzés okozza, akkor is nagyon hasznos lehet az almacet, hiszen antibakteriális hatással rendelkezik.

2. Az almaecet és a torokfájás

Még nyáron, a nagy melegben is fájhat a torkunk, hiszen a forróság miatt sok esetben nyúlunk a hideg és a jeges italokhoz, ami aztán a torok fájdalmát, kaparását okozhatja. Az almaecet torokfájás esetén is a segítségünkre lehet. A vízben elkevert almacettel történő gargalizálás sokat segíthet a tünetek enyhítésében, mivel az almaecet elpusztítja a torokban tanyázó baktériumokat, így csökkentve le a gyógyulási folyamatot.

3. A koleszterinszintet is csökkenti

A magas koleszterinszint veszélyes, hiszen ilyenkor úgynevezett plakkok alakulnak ki az erek és artériák falán, amelyek megakadályozzák a vér normál áramlását. Vérrögök is kialakulhatnak, ez pedig stroke-ot és szívinfarktust okozhat. A patkányokon végzett kutatások szerint az almaecet csökkentette a koleszterinszintet és ezzel együtt a magas vérnyomást is. Humán vizsgálati eredmény még nem áll a rendelkezésre, de ha ki szeretné próbálni, előtte feltétlenül konzultáljon a kezelőorvosával, főleg akkor, ha már szed is a magas koleszterin miatt valamilyen gyógyszert. Az almaecettel akkor sem árt óvatosnak lenni, ha valaki a magas vérnyomására vagy valamilyen szívproblémája miatt már jelenleg is szed gyógyszereket.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*