Csoportos jógaóra kismamáknak.

Az áldott állapot nem betegség, így nyilván edzeni is lehetséges ilyenkor, persze csak észszerű keretek között. Amennyiben nem vagy veszélyezetetett terhes és az orvos mindent rendben talált, akkor nincs semmi akadálya, hogy várandósan is mozogj és egészségesen élj. Persze erről mindenképpen beszélj az orvosoddal, hiszen neki is tudnia kell, hogy nem szeretnéd feladni a sportot pocakosan sem. Még az is lehet, hogy tanácsot is ad, hogy mire ügyeljél, hogy se neked, se a magzatnak ne essen bántódása.

A gyaloglás egy nagyszerű lehetőség arra, hogy ne hízz el a terhesség alatt és jó kondícióban maradj. Persze emellett más előnye is van a másállapotban történő testmozgásnak.

Kutatások szerint azok a nők, akik mozognak terhességük ideje alatt, átlagosan négy kilóval híznak kevesebbet, mint mozgásszegény életmódot folytató társaik. Jó, gondolhatod, hogy ez nem olyan sok, de amikor kínkeservesen tudsz leadni egyetlen kilogrammot is, akkor bizony még ez a négy kiló is soknak számít.

A mozgás pozitív hatásai a terhesség után is jelentkezni fognak. Ha nem hagyod el magad a várandósság ideje alatt, akkor szülés után nemcsak az alakodat, hanem az energiádat és az erődet is sokkal hamarabb visszanyered. Az sem utolsó szempont, hogy a jó kondiban lévő kismamáknál kevesebb az esélye a különféle komplikációk kialakulásának, és biztos lehetsz benne, hogy a vajúdás sem tart annyi ideig, illetve a szülés is könnyebbnek ígérkezik.

Az áldott állapotban történő mozgás jó hatással van az egészségi állapotra, vagyis kevésbé fog fájni a hátad és a derekad, és kevésbé fog megdagadni a lábfejed és a bokád. Ennek egyszerű a magyarázata. A rendszeres edzés serkenti a vérkeringést, csökkenti a duzzadás és a vízvisszatartás kockázatát.

A rendszeres mozgás energiával tölt fel és boldogsághormonokat szabadít fel a szervezetedben. Kevesebb esélye lesz annak, hogy hatalmába kerít majd a szülés utáni depresszió. Jobban fogsz aludni, és nagy rá az esély, hogy a reggeli rosszullétek sem fognak annyira kínozni, mint az edzést elutasító társaidat.

A mozgás hatására jelentősen lecsökken a terhességi diabétesz kialakulásának a kockázata, és még székrekedéssel sem kell számolnod, főleg ha még az étkezésre is odafigyelsz, vagyis rostban gazdag ételeket veszel magadhoz.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*