Fiatal, sportos, izmos nő bicepszgyakorlatot végez kézi súlyzóval.

A testedzés az egész szervezetre jó hatással van, csökkenti a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedés és az egyéb, krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. Azt azonban lehet, hogy még te sem tudtad, hogy a rendszeres mozgás az arcszínre is hat, hiszen a mozgás fokozza a vérkeringést, így még a fakó arcbőrtől, a ráncoktól és a pattanásoktól is megszabadulhatsz, amennyiben aktív életmódot folytatsz.

Az edzés azonnali ragyogást biztosít az arcbőrödnek, hiszen a szervezeted a testmozgás hatására oxigénben gazdag vért fog szállítani – ez az oka annak, ha az arcbőröd élettel teli lesz és nem fakó színű.

A rendszeres testmozgás segít alacsonyan tartani a stresszhormonszintet is. Miért olyan fontos ez? A magas stresszhormonszint elősegíti a faggyútermelést, ami pattanások kialakulásához vezet. A túl sok stressz a kollagén lebomlását is elősegíti, ami a bőr korai megereszkedéséhez és ráncosodásához vezet. A mozgás elősegíti a kollagéntermelést, így a bőröd feszes és rugalmas lesz.

A rendszeres testmozgás serkentőleg hat a vérkeringésre is, és ez elősegíti, hogy több oxigén kerüljön a véráramba, így a méreganyagok gyorsabban kiürülnek a szervezetből. Nem mellesleg az edzés közbeni izzadás kitisztítja a pórusokat.

A rendszeres mozgás a hormonális egyensúlyt is helyreállítja, ami csökkenti az aknék megjelenését. A menopauza közeledtével a nők arca kicsit megváltozik. Egyre több bőrhiba jelenik meg, ennek pedig nem más az oka, minthogy a hormonok nincsenek egymással egyensúlyban. Először az ösztrogénnek lesz magas a szintje, a progeszteronszint ezzel szemben lecsökken, majd a kor előrehaladtával mindkét hormon szintje nagyon alacsonnyá válik. A bőr öregedésének többek között ez is az egyik oka.

Ha a szervezetben jobb a véráramlás, akkor a haj is sokkal fényesebb, erősebb és egészségesebb lesz. Az oxigénben dús vér ugyanis tápanyagokat szállít a hajhagymákhoz, ez pedig elősegíti a hajszálak növekedését.

Ha eddig nem edzettél rendszeresen, ideje elkezdeni, hiszen ez nemcsak a belső szervekre van pozitív hatással, hanem szemmel látható, külső hatásai is vannak.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*