Telefon fülhallgatóval, ásványvíz, kézi súlyzó, alma és egy törülköző: az életmódváltás kellékei.

Sokan vágynak karcsú, izmos alakra, de a többség semmit sem tesz annak érdekében, hogy valóban az a személy nézzen vissza rá a tükörből, akivel végre elégedett is lehetne. Pedig csak némi akaratra és kitartásra van ahhoz szükség, hogy elérjük az áhított alakot. Néhány ember a fogyókúrára esküszik, de szerencsére manapság már azok vannak túlsúlyban, akik az életmódváltás mellett teszik le a voksukat. Elhatározni könnyű, hogy holnaptól minden másképp lesz, megvalósítani annál nehezebb. Hiszen az emberek többség rohanó életmódot folytat, állandóan siet valahová, és nem mindig van alkalma kényelmesen, nyugodt körülmények között étkezni.

De tegyük fel magunknak a kérdést. Mi a fontosabb? A munkám, az, hogy a lakásban mindig minden ragyogjon, vagy az egészségem? Nyilván mindenki az utóbbira szavaz. Volt idő, amikor én is mindig kifogásokat kerestem, hogy most éppen miért szendvicset eszek vacsorára és miért nem zabkását. Vagy miért a munkába temetkezem ahelyett, hogy harminc percet edzenék. Ma is ugyanolyan szabályozott, rendszerezett életet élek, csak kicsit más lett a fontossági sorrend az életemben. És arra kellett rájönnöm, hogy a rendszeres edzés és az egészséges táplálkozás nemhogy több időt nem vesz el az életemből, hanem sokkal energikusabbá és fittebbé is tesz, ami azt eredményezi, hogy a napi teendőimmel is gyorsabban haladok, tehát logikus, hogy így sokkal több időm is marad magamra.

Az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás mellett nagyon fontosnak tartom a méregtelenítést is. Még akkor is, ha szinte csak egészséges táplálékokat veszünk magunkhoz. Fontos, hogy legalább minden évszakváltáskor, de legalábbis évente egyszer nagytakarítást végezzünk a szervezetünkben és testünk megszabaduljon a méreg- és a salakanyagoktól. A méregtelenítés után úgy érezhetjük magunkat, mintha újjászülettünk volna.

A szervezet elsavasodása sokféle betegség okozója lehet. Ilyenek lehetnek az emésztőrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség vagy a csontritkulás. A lúgosításban segítségünkre lehetnek a friss és nyers zöldségek és gyümölcsök, vagy a belőlük készült turmixok, zöld italok. A zöldárpát, a búzafüvet és az algát is bevethetjük, ha lúgosítani szeretnénk.

A táplálkozásnak fontos szerep jut minden ember életében. Éppen ezért érdemes lassan, nyugodtan, komótosan étkezi. Rágj meg minden egyes falatot alaposan és élvezd ki az ízeket. Ha nem rágod meg az ételt rendesen, akkor az emésztéseddel lesznek problémák és az anyagcseréd sem fog megfelelően működni.

Természetesen ezeken kívül is vannak szabályok, amelyekre érdemes odafigyelni, de mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy mire van a szervezetének szüksége. Mert ha a tested egészségesen működik, akkor a lelked is rendben lesz. Az elégedettség, a testi egészség pedig teljesen új emberré tesz. Ha egyszer elindulsz a helyes úton, soha többé nem akarsz majd arról letérni, mert tele leszel energiával és életerővel.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*