Mókus tart a levegőben egy régi, tárcsás, rozsdás kézisúlyt.

Az erősítő edzést sokan azért választják, mert izomtömeget és izomerőt szeretnének növelni, de más pozitív hatásával nincsenek nagyon tisztában. Az erősítő edzések hatására valóban nagyobb és kidolgozottabb izomzattal fogsz rendelkezni, de csak abban az esetben, ha a gyakorlatokat rendszeresen végzed. Arra mindenképpen ügyelj, hogy az erősítő edzések során minden izmodat alaposan megmozgasd és megdolgoztasd.

Az erősítő edzéseknek nemcsak az a hatása, hogy az izomrostok növekedésnek indulnak, hanem egyéb előnyeit is élvezheted. Ahogy öregszünk, úgy egyre inkább csökken izmaink tömege és súlya, de ha rendszeresen mozogsz, akkor ettől nem kell tartanod. Ha valaki nem sportol rendszeresen, vagyis nem erősíti a testét, akkor egy bizonyos kor után izomvesztéssel kell szembenéznie. Az öregedési folyamatokba beletartozik a csontok sűrűségének és tömegének csökkenése is. Ez a probléma legfőképpen a menopauzán átesett nőket érinti, de idősebb korban szinte bárki érintett lehet. A csontritkulás egy nagyon komoly betegség, de ha rendszeresen erősítő edzéseket végzel, akkor meglehetősen kicsi az esélye, hogy idős korodban ez a probléma érinteni fog téged, hiszen az edzések csak megnövelik a csontok erejét és azok ásványianyag-tartalmát. Az edzések nem csupán az izmokat és a csontokat képesek megerősíteni, de az inakat és az ínszalagokat is megacélozzák, ami aztán az ízületek stabilitását tudja biztosítani.

Bizonyára te is sok olyan idősebb emberrel találkoztál, akik görnyedten jártak és a testüket képtelenek voltak kiegyenesíteni. Nos, a gerinc valóban kezd meggörbülni ebben az életkorban, de nem feltétlenül kell ennek így lennie. Az erősítő edzések hatására könnyedén elsajátíthatod, hogy milyen is a helyes testtartás, és ez annyira rögzülni fog benned, hogy egy idő után már az lesz számodra a furcsa, ha görnyedten ülsz vagy állsz. Egy sportemberhez egyébként sem méltó ez a fajta pozitúra, úgyhogy próbálj te is gondosan ügyelni a megfelelő testhelyzet kialakítására.

Mivel az erősítő edzések szép, kidolgozott, tónusos izomzattal fognak megajándékozni, illetve a fokozódó anyagcsere miatt zsírt is fog a szervezeted égetni, és még a helyes testtartást is el fogod sajátítani, így sokkal szebb és esztétikusabb külsővel fogsz rendelkezni. Emiatt pedig sokkal magabiztosabbá válsz, márpedig ha az önbizalmad rendben lesz, akkor lelkileg is sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb leszel. De nemcsak az új, ellenállhatatlan külsőd miatt fog megcsodálni az ellenkező nem és nemcsak a megváltozott külsőd miatt lesz egészséges az önbecsülésed, hanem maga a testmozgás is segít neked abban, hogy a napjaidat ne árnyékolja be a feszültség. A mindennapos erősítés semmissé teszi a depressziós hangulatot, sokkal jobb lesz a testképed, amely kedvező hatással lesz a közérzetedre is.

Az erősítő edzéseknek a fent felsoroltakon kívül még számtalan pozitív hatása van. Idősebb korban az anyagcserénk is ellustul, ami egy sajnálatos dolog, hiszen a lelassult anyagcsere a lassú, de biztos elhízáshoz vezethet. Viszont a gyakori testmozgás az anyagcserét képes annyira felpörgetni, hogy az elhízás réme ne fenyegessen bennünket. Az ismétlődő erősítések csökkentik a testzsírt, a vérnyomást és a koleszterinszintet, márpedig ha ezek nincsenek rendben, akkor számos betegséggel vagyunk kénytelenek szembenézni.

Láthatod tehát, mennyi pozitív hozadéka van az erősítő tréningeknek, ezért ha eddig csupán gondolkodtál az életmódváltáson, itt az ideje, hogy mától vagy holnaptól ne csak a gondolataidban legyél karcsú és izmos, hanem a valóságban is új, bombázó külsővel kápráztasd el a környezetedben élőket.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*