Olívaolajat töltenek üvegkancsóból egy kisebb tálba.

Az extraszűz olívaolaj fogyasztásával talán hosszabb ideig élhetünk – állítják ezt a kutatók a kutatási eredményekre támaszkodva. A mediterrán étrend tartalmazza ezt az olajat, talán ez lehet a magyarázata annak, hogy a Földközi-tenger partvidékén élő emberek kevesebb százalékban halnak meg valamilyen szív- és érrendszeri betegségben, rákos betegségben, kevesebb ember szenved Alzheimer-kórban és Parkinson-kórban.

Az olívaolajról többek között az is bebizonyosodott, hogy jobb vércukorszintet eredményez, illetve a vizsgálatok során arra is fény derült, hogy ez az olaj segít megnövelni a szerotoninszintet is.

Az olívaolaj gyulladáscsökkentő vegyületekkel van tele és antioxidáns tartalma is kiemelkedő, hiszen polifenolokban bővelkedik. A polifenolok nemcsak a fizikai egészséget biztosítják, hanem részt vesznek a haj, a bőr és a köröm egészségének fenntartásában is.

Az olívaolaj egészséges zsírokban is bővelkedik. Ha rendszeresen olívaolajat fogyasztunk, nem csupán a bevitt kalóriát csökkenthetjük, de a telített zsírok mennyiségét is. Ezekről köztudott, hogy jelentősen képesek megnövelni az LDL-koleszterin szintjét, amelyet csak rossz koleszterinként szoktunk emlegetni.

Az olívaolajat nem szabad sokáig tárolni, mert ekkor nemhogy csökkenti, de egyenesen megnöveli a szervezetben az oxidációs folyamatokat, amely hatás összefüggésbe hozható a krónikus betegségek kialakulásával.

Az akné nagyon bosszantó lehet, de az olívaolaj még ennek a felszámolásában is segíthet. Egyes receptúrák szerint sót kell olívaolajjal összekeverni, és egy hétig mindennap az arcra kell ezt a pasztát kenni, majd megelőzésképpen két-három hetente kell ezt a maszkot alkalmazni.

Az olívaolaj jelentős mennyiségű E- és K-vitamint tartalmaz. Ezek a vitaminok pedig antioxidáns hatással rendelkeznek. Az antioxidánsok segítenek csökkenti a szervezetben az oxidációs folyamatokat és a gyulladás mértékét. Mindkét pozitív hatás segíthet a szívbetegségek megelőzésében.

A kutatások azt igazolják, hogy azok az emberek vannak kitéve legkevésbé a stroke kockázatának, akik rendszeresen fogyasztanak olívaolajat.

Az olívaolaj segít a súlygyarapodás megelőzésében, hiszen alkotóanyagai révén a fogyást is megtámogatja.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*