Vörös hajú testépítő hölgy kézi súlyt emel egykezes evezésben.

Olyan szép látvány, amikor valakinek nem petyhüdtek, hanem izmosak a karjai. Persze ennek eléréséhez nagyon sokat kell az edzőteremben dolgozni. Azonban nem csupán a súlyok emelgetésével érhetjük el, hogy a karjaink izmoktól duzzadók legyenek. Léteznek egyszerű, otthon is kivitelezhető gyakorlatok, tehát még csak ki sem kell mozdulnunk otthonról, hogy izmos, irigylésre méltó karjaink legyenek.

Az első gyakorlathoz egy medicin labdára lesz szükséged. Helyezkedj el fekvőtámasz helyzetbe, majd egyik kezeddel támaszkodj meg a labdában. Ereszkedj le, majd emelkedj fel. Végezd el a gyakorlatot tízszer, majd csináld meg a gyakorlatot a másik karoddal is.

A következő gyakorlathoz állj vállszélességtől nagyobb terpeszbe. Fogj a bal kezedbe egy kétkilós súlyt, a jobb kezed legyen egyenesen a törzsed mellett. Majd lendítsd a magasba a bal karod, tartsd meg öt számolásig, hajolj le, közben a jobb kezeddel érintsd meg a jobb bokád, de közben a bal kezed mindvégig maradjon a magasban. Ismételd meg a gyakorlatot húsz alkalommal, majd következhet a másik karod is.

Feküdj le ismét a padlóra, a lábaidat enyhén hajlítsd be, a két kezedben legyen két, egy-egy kilogrammos súlyzó. Emeld fel a jobb karod, közben a másik karod is emeld meg, de míg a jobb karod a magasba lendíted, addig a bal karod a padló irányába lendítsd. Csináld ezt a gyakorlatot váltakozva mindkét karoddal és legalább negyven ismétlésig meg se állj.

Most egy kis plank következik. Féloldalas helyzetben támaszkodj meg a bal alkarodon, a két lábad pedig hajlítsd be derékszögben. Fogj a kezedbe egy kétkilós súlyt, majd emeld azt a magasba, és ismét hajlítsd be a karod. Csinálj ebből húsz ismétlést, majd helyezkedj el a másik oldaladra és jöhet a másik karoddal történő gyakorlás.

Állj fel, állj támadóállásba. A két kezedbe fogj egy medicin labdát és tartsd azt meg a mellkasod előtt. Majd egyenesedj fel, kicsit hajolj baloldalra, miközben a két karod a magasba emeled. A fejeddel is kövesd a mozdulatot. Majd csináld meg ezt a gyakorlatot a másik irányba is. Próbálj meg ebből a gyakorlatból harminc ismétlést végrehajtani.

Végezetül ismét ereszkedj le a talajra. Térdepelj le a talajra, hajolj előre, a két karoddal pedig támaszkodj meg a padlón. Most nyújtsd ki hátrafelé egyenesen a jobb lábad és előre, szintén egyenesen a bal karodat. Számolj tízig, majd kar- és lábtartáscsere következik. Ismételd meg a gyakorlatot hússzor.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*