Testépítő tökéletesen kidolgozott hasizmokkal.

Ki ne látott volna már olyan testépítőt, akinek gyönyörűen kidolgozott kockahasa van? A testépítéssel foglalkozó személyek általában a hasizmaikra a legbüszkébbek, viszont nem kell tőlük irigyelni, hiszen rengeteg munkájuk fekszik abban, hogy ilyen csodálatos látványt nyújtsanak. A hasról talán a legnehezebb ledolgozni a zsírt és talán a hasizmok „kialakítása” a legnehezebb és a leginkább embert próbálóbb feladat.

A testépítő versenyeken a zsűri is nagy gondot fordít arra, hogy a testépítő testének ezen pontját, vagyis a hasát alaposan szemrevételezze, mert hiszen hiába van valakinek nagyon szép, izmos teste, ha a hasára nem fordított kellő figyelmet és azon kis zsírpárnák éktelenkednek. A has izmainak fejlesztésére minden embernek különös gondot kellene fordítania, mert az úszógumis has a legjobb táptalaja egyes betegségeknek, mint például a szív- és érrendszeri megbetegedéseknek vagy éppen a cukorbetegségnek.

Esztétikus látványt sem nyújt, ha valakinek nagy a hasa, hiába izmos minden más testrésze. Ha valaki izmos hassal rendelkezik, akkor még a testtarása is pozitív irányba változik. Testépítés szempontjából azért is szükség van erős hasizmokra, mert ez nagyban meghatározza, hogy az illető mennyire hatékonyan tudja elvégezni az edzőtermi feladatokat. Akinek nem izmos a hasa, az kevésbé lesz képes nagy súlyokkal guggolni, evezni vagy nyomógyakorlatokat végezni.

A hason jelentkező zsírpárnáktól azonban nem csak hasizomgyakorlatokkal lehet megszabadulni, sőt csak azzal egyáltalán nem fogunk eredményeket elérni. A hasizomgyakorlatokat megfelelő, vagyis egészséges táplálkozással és aerob gyakorlatokkal, edzéssel szükséges kiegészíteni. Az mindegy, hogy az aerob tréninget a hasizomgyakorlatok előtt vagy után végzed, a lényeg, hogy a hasra végzett feladatokat mindig kombináld ilyen jellegű edzésekkel, mert különben minden igyekezeted, hogy feszes, izmos hasad legyen, hiábavalónak fog bizonyulni. Milyen aerob sportformákat űzhetsz? Ez lehet kerékpározás, úszás, kocogás, de még a séta is egy jó választás.

A hasizmok fejlesztésére az egyik legjobb gyakorlat a hasprés, amit bizony lehet nagyon rosszul is végezni. De jó választás lehet még a hasprés egyéb változatai, mint például a fordított hasprés vagy a lógó lábemelés, az oldalhajlások vagy a dőlt padon történő felülés.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*