Kidolgozott testű fitala nő az edzőteremben két kézi súlyzóval a kezében.

A testépítés egy szenvedély, de sokan nem azért vágnak bele, mert egyik napról a másikra ez lett a szenvedélyünk, hanem mert izmos, feszes testre áhítoznak, és ezt kemény, kitartó munkával meg is kapják.

Sokan aztán fel is adják az álmaikat, mert nem kapnak útmutatást arra vonatkozóan, hogy milyen edzéstervet csináljanak. Így a kezdeti lelkesedés hamar elillan, mint ahogyan az izmos testtel kapcsolatos álmok is a homályba vesznek. A testépítés egyik legfontosabb mozzanata a megfelelő izomépítés, azonban ezt kellően pontos iránymutatás nélkül nem lehet véghez vinni.

Mi szükséges ahhoz, hogy ne add fel az álmaidat és növeld az izmaid erejét? Nyilván egy megfelelő edzésprogram, amit egy ebben járatos edzőnek kell összeállítania. Szükség van még megfelelő eszközökre, illetve egy jól felszerelt edzőteremre, egy étrendre, amelyet egy táplálkozási szakértőnek kell összeállítania, vagy legalábbis egy olyan személynek, akinek van e téren tapasztalata, és természetesen a legfontosabbat sem szeretném kihagyni. Ez pedig nem más, mint a kitartás, hiszen e nélkül nem fogsz messzire jutni.

Az edzéstervet alaposan ki kell dolgozni, amelybe a súlyzós edzést is be kell illeszteni. Kezdetben csak kisebb súlyokat szabad használni, majd fokozatosan lehet növelni a súlyok nagyságát, hiszen az izmaidnak változatosságra van szüksége. Ha mindig ugyanolyan súlyokat használnál, az izmaid nem fejlődnének megfelelően.

Az edzés önmagában nem hozza el a várva várt eredményeket, lényeges, hogy az étrendedre is odafigyelj, hiszen e kettőnek szorosan össze kell kapcsolódnia. Tudnod kell, hogy milyen táplálékok segítik az izmaid fejlődését és milyen táplálékok fogyasztása gátolhat meg a fejlődésben.

Lényeges, hogy megfelelő mennyiségű kalóriát vegyél magadhoz és az izmaid csak akkor fognak növekedni, ha elegendő fehérjét is magadhoz veszel. Ehetsz növényi fehérjéket is. Forrásai: bab, lencse, magvak. De a tofu és a túró is jó fehérjeforrásnak számít.

Ha izmaidat szeretnéd fejleszteni, le kell mondanod a nagy lakomákról. Testépítéssel foglalkozóknak naponta hat alkalommal kell enniük kisebb adagokat a napi háromszori hatalmas étkezések helyett.

A pihenésre is hangsúlyt kell fektetned, hiszen ahhoz, hogy az imaid fejlődjenek, pihenésre és regenerációra is szükségük van.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*