Otthoni lábemelő gyakorlat fitneszlabdával.

A lábedzések is nagyon fontosak és hasznosak, hiszen az olyan furán néz ki, amikor valakinek csak a felsőteste van kidolgozva és a lábaival mit sem törődik. Ha rendszeresen átmozgatod a lábaidban lévő izomcsoportokat, akkor hamarosan neked sem kell szégyenkezned a lábaid miatt.

Ha lefekszel a padlóra és így emelgeted a lábaidat, ezzel nem csak a lábizmokat erősítheted meg. Ezzel a gyakorlattal a csípőd körüli izomok is erőre kapnak, de még a hasizmaid is megacélosodnak. Kezdetben lehet, hogy nem tudod majd túl magasra emelni a lábaidat, vagy nem tudsz annyi ismétlést megcsinálni a gyakorlatokból, de egy idő után azt fogod észrevenni, hogy egyre több ideig tudod a magasban tartani a lábad és egyre több lábemeléses gyakorlatot vagy képes elvégezni.

A rendszeres lábemelgetések megerősítik a hát és a törzs izmait is, így pedig elkerülheted a hátfájást, amely a magyar emberek jelentős százalékát sújtja. A hátfájásnak nagyrészt éppen az az oka, hogy a hát és a törzs izmai elgyengülnek, de a túlsúly és az ülő munka is okozhat ilyen egészségügyi problémákat. A lábemelgetéssel a rugalmasságot is fejlesztheted és az erőt is növelheted.

A csípő izmai is új erőre kapnak a rendszeresen végzett lábemelgetésekkel. Ha gondok vannak a csípőddel vagy ízületi gyulladásban szenvedsz, mindenképpen kérj egy gyógytornásztól segítséget, hogy milyen izomerősítő gyakorlatokat végezhetsz.

Most nézzük néhány gyakorlatot. Teríts le egy fitneszszőnyeget a padlóra, majd feküdj rá. A két lábad legyen kinyújtva, a két kezed pedig tedd a fejed alá. Ha nem szoktál tornázni, a gyakorlatok végzése előtt mindenképpen melegíts be és a gyakorlatokat lassan hajtsd végre. Lassan kezdd el a két lábad a magasba emelni, és próbáld azokat ott is tartani. Számolj el ötig, majd rakd le azokat a padlóra. Ismételd meg a gyakorlatot ahányszor csak tudod, később emelhetsz az ismétlésszámon. Ha már nagyon edzett vagy, bokasúlyokkal nehezítheted a feladat végrehajtását.

Ha a hasadat is szeretnéd izmosabbá varázsolni, tegyél a két lábadra egy medicinlabdát és így végezd el a lábemeléseket. Eleinte biztos, hogy sokszor le fog esni a labda a lábaidról, de a rendszeres gyakorlás és edzések az egyensúlyérzékedet is fejleszteni fogják, így ezzel egy idő után már semmi problémád nem lesz.

Lábemeléseket ülve is végezhetsz. Foglalj helyet egy karosszéken, majd a két karoddal kapaszkodj meg a szék karfájában. Hajlítsd be a két lábad derékszögben, majd emeld fel olyan magasra, amilyen magasra csak tudod. Ezt a gyakorlatot is bonyolíthatod, nehezítheted lábsúlyokkal és medicinlabdával.

Az utolsó gyakorlathoz állj fel. Állj csípőszélességű terpeszbe. A két karod legyen kinyújtva a törzsed mellett. A jobb lábad lendítsd oldalra, számolj ötig, majd állj a kiindulási helyzetbe. Ismételd meg a gyakorlatot a másik lábaddal is. Végezz el ebből a gyakorlatból húsz ismétlést.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*