Vörös csíkos cica árnyképe oroszlánként.

Ha úgy érzed, hogy az utóbbi időben sárba tiporták az önbecsülésed, akkor se csüggedj el, van rá mód, hogy ismét magabiztos légy és visszaszerezd a méltóságérzeted. Sok fiatal plasztikai sebészhez fordul, ha kevés az önbizalma, pedig egyáltalán nem szükséges ilyen drasztikus módszerekhez folyamodni. Sok esetben néhány jó tanács is segíthet, hogy a megnyirbált önérzeted ismét a régi pompájában tündököljön.

Mindenki örül a bókoknak. Ha nem kapunk másoktól, akkor itt az ideje, hogy egy kicsit önmagunkat dicsérjük és magasztaljuk. Reggel állj a tükör elé és mondj magadnak néhány szép dolgot. Kicsit furán hangzik, de ha hangosan kimondjuk, hogy „ma olyan szép vagyok”, akkor az agyunk ezt el is hiszi. Mint ahogy a negatív gondolatokat is. Ezért soha ne ócsárold magad, mert előbb-utóbb valóban azt fogod magadról képzelni, hogy csúnya vagy és semmit sem érsz.

Légy aktív! Több kutatás is kimutatta, hogy a rendszeres testmozgás magabiztossá tesz és növeli az önbecsülést is. Aki törődik a testével, előbb-utóbb a lelkét is gondozni fogja. Akinek rendben van a lelke, az önbizalma is stabilabbá válik. Rajta hát, itt az ideje, hogy elmenj az edzőterembe!

Ha foglalkozol magaddal, sokkal szebbnek fogod önmagad látni, ugyanis javulni fog a testképed és ezzel együtt, az önbizalmad is. Elég, ha csak hetente egyszer tartasz egy wellnessnapot az otthonodban, de havonta egyszer meglepheted magad azzal is, hogy elmégy kozmetikushoz, fodrászhoz vagy manikűröshöz, de egy masszázs vagy szauna is csodákat képes tenni az emberi testtel és lélekkel.

Szerte a világban, a nők nyolcvan százaléka nem találja magát szépnek. A férfiak nagy része viszont úgy gondolja, hogy minden nőben van valami szép. Hölgyeim! Ez egy igazán jó hír. Ha azonban nem kapsz elég visszajelzést a külvilágtól, akkor indíts el egy bókláncot. Mondj valami szépet az embereknek. Ha valakinek a szeme szép, dicsérd azt, ha a haja tetszik, akkor mondd meg neki. Hamarosan te is visszakapod majd a sok szépet, amit te osztottál meg a környezetedben élő emberekkel. Tudnod kell, ha szeretetet adunk, akkor azt is kapunk vissza.

Ha régen meg voltál magaddal elégedve, akkor vizualizáj! Vagyis emlékezz vissza, hogy mit tartottál magadban szépnek, és azóta mi változott meg. Légy erős, határozott és tűzd ki magadnak a célt, hogy ismét olyan leszel, mint régen. Van rajtad tíz kiló súlyfelesleg? Menj edzeni! Szebb volt az arcbőröd? Aludj eleget és ne kávézz annyit! Jobban érezted magad a bőrödben? Ne idegeskedj, próbálj ellazulni! Mindenre van megoldás, csak akarnunk kell, és hinnünk kell önmagunkban.

Játssz a szavakkal! Nehéz magunkról pozitívan gondolkodni, de egyáltalán nem lehetetlen. Írj le magadról öt pozitív tulajdonságot, majd a papírt tedd be mindennap a zsebedbe. Ha egy kicsit el vagy keseredve vagy valaki megbántott, húzd ki a papírdarabot a zsebedből és olvasd el a saját magadról írt pozitívumokat. Mindjárt jobb kedvre fogsz derülni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*