Egy versenykerékpáros látószögéből egy gyors közúti szakasz.

Ha szeretsz túrázni és kerékpározni, akkor a Bakony teljesítménytúrát neked találták ki. A kerékpáros teljesítménytúra, vagy más néven hagyományőrző túra a Bakony hegyeiben kerül megrendezésre, ahol különféle nehézségi fokú és hosszúságú szakaszokon teheted próbára magad. A túra során lehetőséged lesz megcsodálni a Balaton-felvidéket, a Bakony pazar és káprázatos lankáit, és olyan helyeken is megfordulhatsz, ahonnan kedvedre gyönyörködhetsz a pompázatos látképben, mint például a Kab-hegy vagy a nagyvázsonyi Kinizsi vár. A Kab-hegy, Úrkút és Nagyvázsony között helyezkedik el, a Déli-Bakony legmagasabb csúcsa, ugyanis a tengerszint feletti magassága majdnem eléri a hatszáz métert. A Kinizsi vár Nagyvázsonyban magasodik. Nevét Kinizsi Pálról kapta, aki a magyar történelem egyik kiemelkedő alakja volt a 15-16. században.

Amennyiben a 200 kilométeres távra neveztél be, akkor láthatod a sümegi várat és a Tapolcai-medence tanúhegyeit is. A Tapolcai-medence a Dunántúli-középhegység délnyugati részén terül el. Az öböl területén magasodik a Várhegy, a Szent György-hegy, illetve a Badacsony.

Amennyiben még nem vagy tapasztalt túrázó, nem kell azonnal a 200 kilométeres távra jelentkezned, elegendő, ha a 30 kilométert teljesíted, de van közepes táv is, arra is nyugodtan benevezhetsz. Összesen hét táv közül lehet válogatni, tehát mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A nevezésben benne foglaltatik egy egyedi kitűző és egy kézzel készített emlékérem. A túra során frisstíővel várják a túrázókat a Kab-hegyen és Kapolcson. A célban mindenkinek étellel kedveskednek.

A Bakony 200 egy teljesítménytúra és nem egy vérre menő verseny, viszont meglepetés várja mindkét nemnél a legidősebb és a legfiatalabb túrázót is. A helyszínen is, de banki átutalással is lehetséges nevezni a teljesítménytúrára. Nyilván csak az vehet részt a túrán, aki a nevezési díjat befizette. A túra során az összes ellenőrzőpontot érinteni szükséges. Jó, ha ismered a KRESZ szabályait, mivel a túra közúton zajlik, ezért sem a saját, sem más testi épségét nem veszélyeztetheted.

Több mint két évtizedes múlttal rendelkezik a Bakony 200 elnevezésű országúti kerékpáros teljesítménytúra, amelynek történetében nemcsak a helyi biciklisek mérettetnek meg, hanem az ország egyéb pontjairól érkező biciklis túrát kedvelő és sok élsportoló is nevezett és teljesítette a kitűzött távot.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*