Triatlon a Balatonon, Balatonman Triatlon Fesztivál Balatonfüreden.

A szervezők nagy szeretettel várnak minden régi és új nevezőt a Balatonman Triatlon Fesztiválra. A versenyszámok és az értékelt kategóriák a következők lesznek. Rövidtáv egyéni férfi kategória: 0,95 km úszás, 45,5 km kerékpár, 10 km futás. Rövidtáv egyéni női kategória: 0,95 km úszás, 45,5 km kerékpár, 10 km futás. Középtáv egyéni férfi kategória: 1,9 km úszás, 90 km kerékpár, 21,1 km futás. Középtáv egyéni női kategória: 1,9 km úszás, 90 km kerékpár, 21,1 km futás. Iron táv egyéni férfi kategória: 3,8 km úszás, 180 km kerékpár és 42 km futás. Iron táv egyéni női kategória: 3,8 km úszás, 180 km kerékpár és 42 km futás.

Középtáv kötött váltó, ahol három fő indul és minden csapattag csak egy számot teljesít, vagy ugyanebben a kategóriában, de a váltó itt korlátlan, ebben az esetben a csapat száma kettőtől tíz főig terjedhet és a csapattagok tetszés szerint válthatnak a kijelölt váltópontokon. Az iron táv kötött vagy korlátlan váltó kategória esetén ugyanezek a szabályok érvényesek. És hogy honnan indul a start? Balatonfüreden az Arácsi út 15 szám alatt.

A program tehát szeptember nyolcadikán kezdődik, déltől este kilencig lesz a versenyközpont és az Expo nyitása a Spar parkolóban. A helyszínen lehet nevezni. Tizenöt órától kilenc óráig lesz a tésztaparti és este fél héttől pedig a magyar nyelvű technikai értekezlet és a megnyitó.

Szeptember kilencedikén a Depo már reggel hat órától háromnegyed nyolcig nyitva lesz az iron távon indulók részére. Hét és nyolc óra között a check in, majd nyolc órától rajtolhatnak is. Nyolc óra és tíz óra között közép- és rövidtáv helyszíni nevezése a versenyközpontban, a Spar parkolóban. A közép- és rövidtávon indulók számára a Depó tíz harminc és tizenegy harminc között lesz nyitva. Háromnegyed tizenkettőkor rövidtáv és középtáv technikai értekezlet lesz, majd déltől kezdődik ennek a két távnak a rajtja. Délután három órától a Maratonman Őszi Futam rajtja indul. Három órától éjfélig élvezheted a gulyáspartit. Öt órakor a triatlon rövidtáv eredményhirdetése lesz, a középtáv eredményhirdetése pedig hét órakor. A maraton eredményhirdetésére pedig nyolc óráig kell várni.

A vasárnapi programok: délelőtt tizenegy órától lesz az ünnepélyes eredményhirdetés iron táv résztvevőknek, illetve déltől záróebéd lesz a versenyközpontban.

Minden szintidőn belül befutó egyéni versenyző érmet, illetve a közép- és iron távon célba érők egyedi technikai futópólót kapnak. A versenyen az egyéni iron és középtáv első, második, illetve harmadik helyezettjei pénzdíjazásban részesülnek, míg az egyéni kategóriák dobogósai külön érmet, a győztesek pedig kupát kapnak.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*