Jógagyakorlatot mutat be kinn a természetben egy fiazal nő, mellette nagy vázában tulipán.

A mai stresszes világban szükség van valami olyan mozgásformára vagy stresszlevezető technikára, amely kicsit segít megállni a mindennapi rohanásban és segít kikapcsolni, ellazulni. A jóga többek között ebben lehet a segítségünkre.

A jóga segít levezetni a bennünk felgyülemlett feszültséget. Ha nem is azonnal, de hetek múlva segít abban is, hogyan oldjuk úgy a stresszt, hogy nem nyúlunk semmilyen káros nyugtatószerhez. A jóga önfegyelemre is tanít bennünket.

Nem nagyon szoktak erről beszélni, de a jóga a fogyást is elősegíti. Nemcsak a rendszeresen végzett mozgásformák segítik elő a testsúlycsökkenést, hanem általában akik a jógát választják, sokkal jobban tudnak uralkodni a vágyaikon és jobban odafigyelnek, mi kerül az asztalukra, illetve a mértékletes evésre is jobban koncentrálnak.

A jóga egyik legfontosabb előnye, hogy stresszhelyzetben tudni fogjuk, hogyan viselkedjünk, hogy a stressz ne hatalmasodjon el rajtunk, illetve a stressznek ne legyenek káros következményei. A jóga ugyanis megtanít a helyes légzési technikákra. A visszatartott lélegzet stresszhelyzetet indukál a szervezetben, illetve a stressz hatása alatt sem lélegzünk helyesen. A jóga segít kiküszöbölni ezeket a hibákat.

Azok, aki jógáznak, rugalmassá és fitté válnak, ráadásul annyira megszeretik a mozgást, hogy előszeretettel kezdenek bele olyan sportokba is, amelyekhez korábban lett volna ugyan kedvük, mégsem tudták magukat rávenni arra, hogy valami új mozgásformába kezdjenek bele.

A jóga segít a stressz kezelésében, ez elégedetté is tehet bennünket. Ezt az előnyt pedig a munkánk során kamatoztathatjuk. A jóga a koncentrációs képességet is megnöveli, amelynek szintén nagy hasznát vehetjük a munkahelyünkön.

A jóga lehetővé teszi, hogy megismerjük önmagunkat és a határainkat. Ha tisztában vagyunk önmagunkkal, a képességeinkkel, a gyengeségeinkkel, akkor biztos, hogy nem fogjuk magunkat túlvállalni. Ezzel a mentalitással a testi és lelki egészségünknek teszünk jót.

A jóga a belső békénk megteremtésében is segíthet. Ez azért nagyon fontos, mert így nehezebben konfrontálódunk a környezetünkkel, és így kevesebb esélye lesz a különféle betegségek kialakulására.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*