Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea).

A testépítők általában nagyobb méretekre, még több izomra és kevesebb testzsír elérésére törekszenek. Azt minden testépítő nagyon jól tudja, hogy a fehérjetöbblet az egyetlen módja az izmok növekedésének, illetve azzal is tisztában vannak, hogy a megfelelő kalóriatartalom elengedhetetlen az izmos testalkat kialakításához.

Lehet, hogy nem tudtad, de egyes gyógynövények is segíthetnek téged a testépítésben. A bíbor kasvirág segítségedre lehet a fertőzések, az influenza és a megfázás elleni küzdelemben, hiszen ez a gyógynövény remek immunstimuláló hatással bír. Ha valamilyen versenyre készülsz és nem szeretnél megbetegedni, akkor ezt a gyógynövényt megelőzésképpen is fogyaszthatod.

A Ginkgo biloba olyan növényi antioxidáns vegyületeket tartalmaz, amelyek megakadályozzák a DNS és a sejtek károsodását. A Ginkgo biloba nemcsak a szabad gyökök okozta károsodást tudja kivédeni, de a vérkeringést is javítani tudja. Mivel értágító hatása is van, így még idősebb korban is javulhatnak hatására a neurológiai funkciók.

A ginszeng egy adaptogén gyógynövény, amely világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez a gyógynövény növelni tudja a vitalitást, segítségünkre lehet a stressz elleni küzdelemben és mivel az állóképességet is javítja, így nagyon sok sportoló használja. A növény gyökerében lévő hatóanyagok fokozzák az immunrendszert, csökkentik a stresszt, normalizálják a testrendszert, illetve csökkentik a fizikai és a mentális fáradtságot. A ginszeng nem csupán a mentális éberséget biztosítja, de sokkal hatékonyabbá képes tenni bennünket.

A zöld teát már évezredek óta élvezik a keleti kultúrában. Nagyon sok antioxidáns vegyület található benne, amely erősíti az immunrendszert. A tea daganatellenes hatásokkal is rendelkezik, illetve egyes kutatások szerint meggátolja a tumor növekedését és a rákos sejtek szaporodását.

A matétea segít a vér tisztításában, a fogyást is elősegíti és az étvágyat is szabályozni tudja. Mindemellett társad lehet az öregedés elleni küzdelemben is. A maté antioxidánsokat tartalmaz, illetve van benne A- és C-vitamin, de B-vitaminokban is gazdag. A matétea egy rendkívül energizáló tea, így edzések vagy versenyek előtt mindenképpen érdemes ezt a teát fogyasztanod.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*