Egy hídon fut át egy nő sportruhában, kapucnija a fejére húzva.

Egyedül futni nem éppen veszélytelen, főleg ha nőnemű vagy. Sajnos olyan világban élünk, ahol nagyon óvatosnak kell lennünk, ha egyedül kívánunk edzeni vagy futni. Nem kellene ennek így lennie, hiszen jó lenne, ha mindig mindenhol biztonságban érezhetnénk magunkat és edzés közben sem arra kellene koncentrálnunk, hogy követ-e esetleg bennünket valaki, vagy inkább kihagyjuk az erdőben történő futást, nehogy megtámadjon valaki. Engem személy szerint nagyon elkeserít ez a helyzet, de azt gondolom, ha valaki megteszi azokat a bizonyos óvintézkedéseket, akkor nincs mitől tartania.

A legjobb, ha nem egyedül mégy futni, hanem két-három baráttal vagy a kedvenc kutyusoddal, de ha mégis úgy döntesz, hogy egyedül futsz, vagy senkit sem tudsz bevonni az edzésbe, akkor próbálj csak olyan környéken maradni, amelyet ismersz. Lehet, hogy imádod a természetet, de jobb nem kísérteni a sorsot és elhagyatott vagy éppen erdős részeken róni a köröket. Jól teszed, ha olyan helyre esik a választásod, amely nem kihalt, és szinte minden percben találkozol egy-két emberrel, ez már csak azért is jó dolog, mert ha bármi történne veled, akkor szinte azonnal tudsz segítséget kérni és kapni is.

Furán hangzik, de a következő tanács is hasznos lehet. Ha nő vagy és hosszú a hajad, akkor gyűrd be a sapkád alá, mert sajnos a támadók előszeretettel támadnak olyan emberekre, akik gyengébbek náluk, vagyis a nők gyakrabban célpontjai az elvetemült bűnözőknek, mint a férfiak.

Sokan szeretnek zenét hallgatni futás közben, azonban ez nem éppen biztonságos, hiszen így nem hallod meg a körülötted lévő zajokat, illetve még balesetet is szenvedhetsz, ha nem figyelsz oda eléggé. Márpedig maga a futás és a zenehallgatás is koncentrációt kíván.

Mindig legyen nálad a telefonod, hogyha bármi gondod van, azonnal tudj az ismerőseidnek jelezni vagy tőlük segítséget kérni.

Ha teheted, ne mindig ugyanazon az útvonalon fuss. Bizonyára hallottál már olyan történetet, hogy valaki azért lett bűncselekmény áldozata, mert az elkövető nagyon kiismerte az áldozatát, tudta, hogy az illető mikor és hol fog hosszabb időt eltölteni, így könnyűszerrel lecsaphatott az áldozatára.

Mindig legyél óvatos! Inkább legyen benned egy egészséges félsz, minthogy túl vakmerő legyél. Persze nem lehet úgy élni, hogy állandóan félelemben élünk, de egy egészséges óvatosság mindenkiben ott kell hogy legyen, hiszen az elővigyázatosság még életet is menthet.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*