Táncoló lányok árnyképe naplementekor.

A bodywork nyersfordításban annyit tesz, hogy a testünkkel végzett munka. Gondolhatnánk, hogy ez egy valamilyen edzésforma, de valójában nem az. Ez igazából egy terápiás technika, egy önismereti módszer, amely a testtudatosságon alapszik. Vannak, akik táncterápiának nevezik, de voltaképpen ennél a technikánál nem mindig a mozgáson, hanem néha a mozdulatlanságon van a hangsúly. Pontosabban a különféle érzelmek átélésén és annak feldolgozásán, amelyhez természetesen a testre is szükség van.

A módszer kidolgozói úgy vélik, hogy életünk történései és a betegségségek között szoros összefüggés van. Hiszen minden bennünket ért hatás, impresszió, inger vagy tapasztalat bennünk van, a sejtjeinkben, illetve egyes szerveinken is lenyomatat hagy. Ha ezeket az impulzusokat nem sikerül magunkból kimozdítani, akkor ezek akár még hosszú évek múlva is beteggé tehetnek bennünket. A bodywork segítséget nyújt ezeknek az élményeknek az újbóli átélésére, a felszín alatt rejtőző emlékek feloldására, vagyis általa jobban megismerhetjük önmagunkat. A módszer hisz a test, a lélek és a szellem hármas egységében, és meg van róla győződve, hogy az ember egészséges működésének gátja ennek a hármasnak a felbomlása lehet.

A testünk segítséget nyújt abban, hogy bensőnkben a különböző elakadásokat észrevegyük, hiszen az érintés, a tapintás, vagy egy-egy mozdulat is felszínre hozhatja a múltbéli történéseket, sérelmeket, a fájdalmat, a gyászt, de segíteni is tud azok megértésében, feldolgozásában és elfogadásában.

A bodywork során a zene is megszólal, de nem kell rendelkezni semmiféle tánctudással, hiszen ennek a módszernek az a lényege, hogy egy-egy ritmikusabb dallam kiben milyen érzelmet generál, és hogyan képes átélni, megérteni és elfogadni a lelkéből áradó emóciókat.

A bodywork nevezhető tehát egy önismereti tréningnek is, hiszen a segítségével egy olyan dimenzióba repülhetünk, ahonnan szinte kívülről láthatjuk önmagunkat és viselkedésünket. Ha valaki már látja a negatív tulajdonságait, a hibáit és az életével kapcsolatos problémákat, akkor változtatni is könnyebben akar és tud is rajta. A bodywork támasz önmagunk jobb megértéséhez és ezzel együtt elfogadásához. De egy kitűnő lehetőség a változtatáshoz és életünk rendbetételéhez is. A bodywork órái során a lélek megtisztul, az elfojtott érzelmek feloldódnak és a test is megkönnyebbül. Ha nem kell több lelki terhet cipelni, akkor sokkal kevesebb az esélye annak, hogy valaki a negatív és mélyen elnyomott érzelmek miatt betegszik meg.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*