Kockás papírok, mellette egy sárga smiley.

Közelednek az ünnepek és ilyenkor gyakran kerülünk szentimentális hangulatba. Ebben az időszakban sokan még közelebb kerülnek a családtagjaikhoz, a házastársukhoz, és sokan ilyenkor döntenek a szakítás vagy a válás mellett, mert rádöbbennek, hogy az életük vakvágányra jutott és boldogtalanok. Töltsd ki a tesztet, és te is megtudhatod, hogy mennyire érzed jól magad a bőrödben. Bízom benne, hogy elégedett leszel az eredménnyel, és rádöbbensz, hogy nem a nagy dolgoktól leszünk boldogok. Sok ember már csak azután értékelné az élet apró boldogságmorzsáit, miután elveszítette azokat. Te ne ess ebbe a hibába! Élvezd az életet, ne áhítozz olyan dolgok után, ami nem reális alapokon nyugszik, ellenben vedd észre az élet aprócska örömeit, és tudj örülni minden pici dolognak.

Az alábbiakban 20 kérdést olvashatsz. Amelyik érvényes rád nézve, arra az igen választ add. Minden igen válasz 1 pontot ér. Ha végeztél, add össze a pontjaid számát, majd szorozd be néggyel, így megkapod azt a százalékértéket, hogy mennyire is vagy pontosan boldog. De a teszt végén meg is nézheted a rövid értékelést.

1. Sokat mosolyogsz?

Igen

Nem

2. El tudod engedni a haragot?

Igen

Nem

3. Megértesz másokat?

Igen

Nem

4. A magánéletedben csak kevés konfliktus van?

Igen

Nem

5. Könnyen meg tudsz másoknak bocsátani?

Igen

Nem

6. Képes vagy a mértékletességre?

Igen

Nem

7. Képes vagy elfogadni a más embereket, legyen szó fogyatékosságról, más társadalmi helyzetről?

Igen

Nem

8. Szereted a munkádat?

Igen

Nem

9. Szereted az életedet?

Igen

Nem

10. Szereted az embereket?

Igen

Nem

11. Fontosnak tartod az egészséges életmódot?

Igen

Nem

12. Fontosnak tartod, hogy szenvedélyek – alkohol, dohányzás, szerencsejáték, drog – nélkül élj?

Igen

Nem

13. Lényegesnek tartod a testi kontaktust a szeretteiddel?

Igen

Nem

14. Fontosnak tartod, hogy kimondd a hozzád közelállóknak, szeretlek?

Igen

Nem

15. Vannak barátaid, akikre támaszkodhatsz?

Igen

Nem

16. Többször vagy vidám, mint szomorú?

Igen

Nem

17. El tudod engedni a haragot, a dühöt, a csalódottságot?

Igen

Nem

18. Fontos, hogy a jó dolgok legyenek többségben az életedben?

Igen

Nem

19. Úgy gondolod, hogy a boldogság javarészt rajtunk múlik?

Igen

Nem

20. Hiszel benne, hogy nem az anyagi javak boldogítanak?

Igen

Nem

Pontjaid száma:

0-25 pont: Sajnos csak igen kis arányban vagy boldog. Nagyon tragikusan veszed az életet, a legjobb lesz, ha sürgősen változtatsz a hozzáállásodon, mert a tartós szomorúság nemcsak testileg, hanem lelkileg is beteggé tesz.

26-50 pont: Az érzelmek embere lehetsz, aki vagy nagyon boldog vagy nagyon boldogtalan. Hullámzó a hangulatod. Lehet, hogy ez neked jó, de a környezetedben élőknek nem olyan biztos. Ha depressziósnak érzed magad, mindenképpen járj terápiára, hiszen a cél az, hogy az életed több napján vidám és ne búvalbélelt légy!

51-69 pont: Nagyon jó úton haladsz a teljes boldogság irányába, de azért még van mit tanulnod. Vannak dolgok, amelyeken nehezen tudsz átlendülni, de alapjaiban véve egy pozitív embernek mondhatod magad. Hidd el, még egy kis gyakorlás, és hamarosan többször fog mosolyra húzódni a szád.

70-100 pont: Gratulálok! Te egy igazán optimista ember vagy! Öröm a közeledben lenni, merthogy nemcsak te vagy mindig jókedélyű, de a környezetedben élőket sem hagyod elkámpicsorodni. Nem is sokat szoktál betegeskedni, hiszen lelkileg többnyire kiegyensúlyozott vagy, ami pozitívan hat az egészségi állapotodra is. Bízom benne, hogy emellett még egészséges életmódot is folytatsz, mert így nagy esélyed van a boldog és felhőtlen öregkor megélésére és átélésére.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*